jegyzet

2021.07.11. 07:02

Édes otthon

Méhes László

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A magyarok átlagosan 5-8 évente cserélnek lakást. Ezt egy ingatlanközvetítő mondja, akinek főfoglalkozása az adásvétel. Munkája van bőven, azt azonban megjegyzi, hogy a tranzakciókat nálunk a legtöbben maguk szeretik intézni. Mert kötődnek a lakásukhoz. Ki más tudná rajtuk kívül, mennyi munkát, pénzt és energiát fektettek az édes otthonba, amelynek minden szögletéhez élmények kötődnek?

Mindennek ára van, amit az eladók szeretnének a vételárban is viszontlátni. Az átlagpolgár, akinek sok-sok év munkája fekszik a saját tulajdonban, ezért is bizalmatlan az ingatlanközvetítőkkel, akik a rideg realitások alapján mondanak egy összeget a keresleti és kínálati tapasztalataik alapján.

Aki valóban el akar adni, elhiszi. Aki nem, járhat utána. Túlárazhat, magasabb árral tesztelheti a piacot, ha az idő nem sürgeti. Különösebb zavart ez nem okoz a rendszerben. Az már inkább, hogy sejteni sem lehet, hogy az építőanyagok horrorisztikus árviszonyai miként rendeződnek majd, és hogy ennek milyen hatása lesz a lakásárakra hosszú távon. Én nem tudom…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!