Jegyzet

2021.07.26. 11:32

Balaton

Ha minden igaz, amikor e sorok megjelennek, már úton leszek a Balaton felé, délben már fürdök is egyet, aztán pedig megnézem, milyen az idén a lángos és a palacsinta.

Hajdu Mariann

„Balatoni lány” vagyok, legalábbis egyik ágon, és hiányzik, ha néha kimarad a tóparti nyaralás. Mondják viszont, hogy az idén rettenetesen drága a magyar tenger, szinte megfizethetetlen. Testvérem, aki már ott van, ezt meg is erősítette, és üzente is, készüljek fel, tömeg van, mintha mindenki egyszerre indult volna nyaralni.

Nem csodálom. Hosszú hónapokon át éltünk bezárva, a nyár pedig nehezen indult az esős időjárás miatt. Tavaly pedig – emlékszem –, ha még nem is kellett ilyentájt maszkot hordani, már ott volt bennünk a feszültség, a félelem főleg az Adriáról érkező hírek miatt, hogy bármikor elérhet minket a járvány újabb hulláma. Napról napra több koronavírusosról lehetett hallani. Aztán sajnos őszre meg is történt a baj. Most fel lehet lélegezni. Reménykedjünk, hogy az idei ősz könnyebb lesz a tavalyinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!