jegyzet

2021.06.30. 17:31

26

Szaniszló Bálint

Fotó: Edited By Alex

Vannak vívmányok, elérendő célok, amelyek egy alkalmi vagy hosszabb távra szerveződő közösség számára spiritualitást nyernek. Ilyesmivé alakult az elmúlt évek – mondhatni évtizedek – folyamán a 26-os út Sajószentpétert és Berentét elkerülő szakasza, amelyet az érintettek igyekeznek „bemantrázni”, ha már másként nem megy. Pedig – mint tudjuk – az utat nem mantrázni, hanem építeni kell. Csak valahogy az utóbbi időkig minden olyan spirituális volt ezzel kapcsolatban, a megépítéséről szóló ígéretek valahogy lebegtek az éterben, várva, hogy valaki leszállítsa őket a földre.

A közösség, amely életminőségének javulását reméli a lakott területet elkerülő úttól, nem nagyon hitt már az ígéreteknek. Egészen addig, amíg konkrét lépések nem történtek a beruházással kapcsolatban. A légből egyre inkább a valós talajra helyeződik át a 26-os elkerülő építése. A folyamat valós megkezdődésének a tegnapi ünnepélyes alapkőletétele nem egy egyszerű misztikus állomás volt, hanem vehetjük a nulla kilométerkőnek, amelyet aztán szépen sorban követ majd a többi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!