Jegyzet

2021.05.06. 20:02

Indulhat a szezon

A szállásadók már alig várják az ünnepet, hiszen a pünkösdi hosszú hétvége lesz az első, amelyre szabadon foglalhatnak szálláshelyet a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek.

Pap Gyula

Forrás: ÉM-Archívum

Az átoltottsági szint még nem engedi meg, hogy jelentősebb számú vendég érkezzen tartósan, így a foglalások alapján várhatóan a három napon lesz jelentős a forgalom. Nem érdemes kockáztatni a vendéglátók részéről, jelentős bírságot kaphat, aki nem ellenőrzi eléggé a védettséget. A nyitás előkészületein már buzgólkodnak a munkatársak. A korábbi tapasztalatok alapján már mernek merészebben is tervezni a nyár közepére, bíznak benne, hogy megismétlődik a tavalyi nagy pörgés. Egyelőre a kedvezmények a jellemzőek, de augusztusra kisebb mértékű áremelkedést prognosztizál a szakma.

Ha nem is jön be, nem lesz baj csak vendég legyen, hiszen a szálláshelyüzletben is érvényes még a régi mondás: többet ér a sűrű fillér, mint a ritka forint.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!