Jegyzet

2021.04.24. 17:30

Betét helyett

A járvány egyik okozata volt az is, hogy több pénz maradt az emberek zsebében, azaz jelentősen gyarapodtak a lakossági megtakarítások.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Persze azt is tudjuk, hogy jelentős réteg azoké, akik elvesztették munkájukat és nem tartoznak az anyagilag gyarapodók táborába.

A gyarapodók számára nagy a dilemma, hogy a megspórolt pénz értékét milyen módon lehetne megőrizni. A „matracbetétnek” van a legkevesebb értelme, bár az idősek közül sokan akkor érzik biztonságban pénzüket, ha az ott van a kezük ügyében. Szóba jöhet a bank, de ott csak a tartós lekötés adhatja meg azt a lehetőséget, hogy ne inflálódjanak forintjaink. Vannak persze olyan befektetések, amelyek nagyobb hozamot ígérnek, de ott – természetes módon – a kockázat is lényegesen nagyobb. Az „egyszeri” befektető óvakodik az ilyentől. Marad az ingatlan, hiszen a helyzet is jelzi, most érdemes – még ha egy kicsit drágábban is – venni, mert az érték megmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!