Jegyzet

2021.01.30. 20:02

Félév

Ahogy telnek-múlnak az évek, egyre kevésbé foglalkoztat a nagyfiam félévi bizonyítványa.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Az általános iskola alsó tagozatában versengtek az anyukák, és a büszkeségtől dagadó kebellel mondták, hogy kitűnő lett a gyerek. Én akkor sem értettem, ez miért fontos, bár a miénk is kitűnő volt. Valljuk be őszintén, alsóban még nagyon sok csupa ötös bizonyítvány születik. Később elkezdenek differenciálódni a kis diákok, ami nem is baj.

Ha a tantárgyak iránt nem egyforma az érdeklődés, az az egyéniség megnyilvánulása. Olyan nincs, hogy valaki mindenben jó. Sok szorgalommal természetesen elérhető az ötös mindenből, ami később a pályaválasztásnál, továbbtanulásnál kiváló mérce. De ez nem a tehetség, rátermettség mérőeszköze. A félévi zárás eredménye csak tájékoztató, ami év végére javítható, de rontható is. A középiskolások hónapok óta tartó digitális oktatása miatt az is becsülendő, hogy a tanárok reálisan tudták osztályozni a tanulókat, a diákok pedig alkalmazkodtak az elvárásokhoz.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!