jegyzet

2020.09.03. 11:30

Kezdődik

A nyári szünet után mindig keserédes visszatérni a suliba.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Egyetemistaként a tanévkezdést rendszeresen megelőzi a gólyatábor élménye, a kolis beköltözés, a rég nem látott barátokkal való találkozás varázsa, ismerkedés a nyitóbulin.

Ebben az évben más lehet a prioritás. A koronavírus-járvány miatt a gólyatáborok sorra maradtak el, Miskolcon három kar vállalta a kockázatot. A kollégiumba való beköltözést és a lakhatást is szigorú szabályok közé próbálják szorítani, a barátok közül egyre kevesebben térnek vissza, a kollégium helyett biztosabb, hosszú távú megoldásokat keresnek, ami a lakhatást illeti. A jelenlegi helyzet ellenére az egyetem vezetősége, professzorai bíznak abban, hogy a hallgatók zökkenőmentesen kezdhetik meg szeptember 7-én a félévet, hiszen úgy lehet élmény az oktatás, ha van közönség. Úgy lehet jó érzés végigsétálni az intézmény folyosóin, ha találkozunk ismerősökkel. Bizonyára úgy a legjobb, még akkor is, ha maszk mögé rejtőznek az arcok az előírásoknak megfelelően.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!