BOON - Jegyzet

2017.05.05. 13:40

Kockás

<em>Az nem lehet többé iskolaigazgató, aki tavaly kockás ingben állt a csoportképen ugyancsak kockás inges kollégái között.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Az nem lehet többé iskolaigazgató, aki tavaly kockás ingben állt a csoportképen ugyancsak kockás inges kollégái között. Hegyi Erika jegyzete.

Még akkor sem, ha az az ing nem is kockás volt, hanem világoskék. De akkor is ott állt középen, optimista tekintettel, és valakik ezt a tekintetet a magyar oktatáspolitika elleni támadásként értékelték. És bár az igazgatót mindenki kedveli, egyedüli pályázó, 22 évig tisztességgel végezte a munkáját, a város képviselő-testülete úgy szavazott: nem.

Azért nem, mert az igazgató nem elég innovatív, indokolták. Úgy tűnik, az nem számított elég innovatív gondolatnak, hogy változtatni kell a jelenlegi oktatás helyzetén, mert ami most van, az senkinek sem jó. Se a gyerekeknek, se a pedagógusoknak.

Most úgy tűnik, a döntéshozók haragszanak a kockás ingesekre (a világoskék ingesekre szintén), és az igazgatói mandátumok lejártával sorra jön a „nyakazás”. Ugyanakkor valamiképpen beálltak az oktatáspolitikusok is a kockás ingesek közé, hiszen a tüntetések óta azért történtek változások.

Tegnap pedig az illetékes államtitkárság bejelentette: differenciált nevelési-oktatási módszertan készül, melyet 2020-ig 1500 alapfokú intézményben vezetnének be. Igaz, erre a pénzt az unió adja, és a célt is ő határozta meg, de akkor minek harcolni, ha mindenki kockás inges?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!