BOON - Jegyzet

2016.08.23. 16:24

Hasznos szívatás

<em>Ausztriában nem munkaszüneti nap augusztus 20. Szent István napján is várják az áruházak a vásárlókat. Mi meg immár hagyományosan ilyenkor rándulunk ki a Lajtán túlra mindazért, amit itthon is megvehetnénk. Régen vége a gorenjés, hűtőládás korszaknak, mégis minden boltzárásos nemzeti ünnepen utat törünk magunknak nyugatra</em>. <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

Ausztriában nem munkaszüneti nap augusztus 20. Szent István napján is várják az áruházak a vásárlókat. Mi meg immár hagyományosan ilyenkor rándulunk ki a Lajtán túlra mindazért, amit itthon is megvehetnénk. Régen vége a gorenjés, hűtőládás korszaknak, mégis minden boltzárásos nemzeti ünnepen utat törünk magunknak nyugatra. Szántó István jegyzete.

Az elmúlt hétvégén az autósoknak Hegyeshalom előtt napszaktól függően cirka 2–3 órát kellett várakozniuk a határátkelésre. Az osztrákok szívattak is, amennyire tőlük tellett. A nem éppen szoláriumbarnás bőrű, fekete hajúakat nemcsak igazoltatták, de a kocsijukat is átnézték. Nem végeztek felesleges munkát. Sok illegális határátkelőt fogtak el. Hogy mi lett a sorsuk, arról nem szól a híradás. Azt se tudjuk, hogy az albán embercsempészek magyar vagy osztrák őrizetbe kerültek-e. S a lefülelt migránsok kértek-e menedékjogot vagy az unióból való kiutasítás lesz a sorsuk.

Most csak egy a biztos. Búcsút mondhatunk az egyszerű határátkelésnek. Pedig de jó volt, hogy már csak a telefonom figyelmeztetett, hogy szolgáltatóváltás történt, átléptük a határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!