Autó-motor

2019.11.08. 11:37

Többszörös ünnep a Lexus autómárkánál

Méltó ajándék a 30 éves Lexusnak, hogy idén ünnepelheti a 10 milliomodik eladott autóját is. Ráadásul ebben az évben nyílt meg Kelet-Magyarország egyetlen Lexus szalonja is Debrecenben, ahol az ügyfelek megtapasztalhatják a prémium minőséget, melyet a népszerű luxusmárka kínál.

Mindenki igényére van egy autó, akik egy kompakt, modern és technológiailag fejlett járművet keresnek. A Lexus minden modellje elérhető a mai kornak megfelelő exkluzív szalonban, a szedánoktól a SUV-okon át a csúcskategóriának számító sportautókig. A szalon különlegessége, hogy van benne egy úgynevezett konfigurációs iroda is, ahol az ügyfél saját maga állíthatja össze, hogy milyen külső és belső színt, anyagokat szeretne az általa kiválasztott autóban. Természetesen tesztvezetésen is ki lehet próbálni ezeket a hihetetlen járműveket. Akik beülnek egy Lexusba, újra és újra beleszeretnek a vezetés élményébe. Arról nem is beszélve, hogy a luxusautó kategóriában az ár-érték arány, illetve a fenntartási költség szempontjából is a legjobb. A környezetbarát luxusmárkából igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus mára a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás, a legendás megbízhatóság, a futurisztikus és letisztult dizájn, a high tech műszaki megoldások, a prémium kidolgozás és a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálás szinonimájává vált.

Csúcskategóriák

A luxusmodellek átfogó kínálata – benne az RX és NX modellekkel, az LC és LS zászlóshajókkal, valamint a vadonatúj ES és UX modellekkel – lehetővé teszi, hogy a globális életstílus-márka minden idők legjobb értékesítési eredményét mutassa fel. A márka számára a 10 milliós mérföldkőhöz hozzájárul a hibrid elektromos modelljeinek a sikere is, hiszen ez az értékesítési eredmény 1,45 millió öntöltő hibridet is magában foglal. Hazánkban pedig a tavalyi eladások 97 százalékát hibridek tették ki.

Európában a Lexus megjelenése óta körülbelül 875.000 autót értékesített, köztük mintegy 365.000 öntöltő hibridet. Tavaly 76.188 járművet adtak el a régióban, ami nem csupán minden idők legjobb eredménye, hanem egy öt éve tartó folyamatos növekedést is fémjelez, ami során az európai eladásai 76 százalékkal gyarapodtak. A márka magyarországi sikerei még a világszintű eredményeket is felülmúlják: 2018-ban a hazai prémium piacon elért 5,7%-os piaci részesedése európai szinten a második legmagasabbnak számít.

Páratlan élmény

A luxus szabadidő-autó szegmens úttörőjének és egyben a világ legkelendőbb luxus SUV-jának számító RX az elmúlt években a Lexus legfontosabb, világszinten legnagyobb darabszámban értékesített modelljévé vált, most pedig még magasabbra tör. Az elegáns, dinamikus külső gyakorlatias belső teret rejt, amelyhez fokozott stabilitás és még lineárisabb kormányzás társul az RX-től megszokott kényelem mellett, melyet első kézből kipróbálhatnak a Lexus Debrecen szalonban. A Lexus nem titkoltan megcélozta a szegmensvezető biztonságot is a világelső BladeScan Type AHS és a legújabb Lexus Safety System + által. A Lexus zászlóshajó SUV-ja emellett Apple CarPlay és Android Auto kapcsolódási lehetőséget kínál, amit érintőképernyős és érintőpados megoldások egészítenek ki.

Minden egyes modell igazi gyöngyszem a luxus és a vezetési élmény tekintetében egyaránt.

Lexus Debrecen

4032 Debrecen, Böszörményi út kivezető szakasza

Tel: +36 (52) 502600

E-mail cím: [email protected]

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!