Arnót hírei

2018.01.23. 14:59

Laptopot kapnak az idősek Arnóton is

Arnót - Folytatódik az eszközosztás az Idősügyi Infokommunikációs Programban.

Arnót - Folytatódik az eszközosztás az Idősügyi Infokommunikációs Programban.

Az otthonukat elhagyni nem tudó 65 év felettiekre fókuszáló programban 5000 fő számára biztosítanak laptopot, internet-szolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást.

Arnóton 3 fő közfoglalkoztatott segíti 5 idős, Sajókeresztúron 21 közfoglalkoztatott 105 idős mindennapi életét, magányának enyhítését. A rendszer működtetése a településenként kialakított diszpécserszolgálatok fel­adata lesz, amelynek munkatársai Skype-on keresztül naponta, személyesen pedig heti gyakorisággal tartják a kapcsolatot a résztvevőkkel. A program másik fontos eleme a bűnmegelőzés, amelyben nagy szerepet kap a részt vevő idősek számára ingyenesen biztosított számítógép- és internetelérés.

Az infokommunikációs programról szerdán sajtótájékoztatót tartanak Arnóton, amelyen jelen lesz a program felelőse, Jeneiné dr. Rubovszky Csilla miniszteri biztos és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!