Helyi közélet

2014.08.11. 12:39

Ez a polgárőrök napja volt

Mezőcsát - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőrök 15. alkalommal ünnepeltek egész napos rendezvénnyel.

Mezőcsát - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőrök 15. alkalommal ünnepeltek egész napos rendezvénnyel.Ezúttal a múlt szombaton Mezőcsáton, ahol Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Kovács Béla ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Dr. Domján László, Mezőcsát polgármestere, és Csóra György, a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is részt vett.

Dr. Domján László, az esemény házigazdája a megnyitón többek között elmondta, hogy ez a nap a névtelen hősök ünnepe, akiket nem egyéni ambíciók vezérelnek és vállalnak áldozatot.

– Az életben van néhány fontos dolog, ami nélkül nem lehet élni. Az egészség mellett a biztonság is az – mindezt már Tállai András államtitkár jelentette ki. – Nehéz fenntartani a közbiztonságot, ami már nem kizárólag az állam feladata, hiszen az állammal az önkormányzatok és a civil szervezetek is együttműködnek.

Kovács Béla ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője arról beszélt, hogy a megyében 200 egyesület segíti a közrendet szoros kapcsolatban a rendőrséggel.

„A polgárőrség egyik legfontosabb feladata az, hogy a saját településén fenntartsa a szubjektív biztonságot” – vélte a rendőr ezredes.

Hittel, becsülettel

Ezen gondolathoz kapcsolódva jegyezte meg ünnepi beszédében Csóra György, a megyei polgárőrük vezetője, hogy sokat tesznek a borsodi polgárőrök az emberek biztonsága érdekében.

– Polgárőreink hittel és becsülettel teszik nap mint nap a dolgukat – fogalmazott.

A népszerű humoristaként is ismert Markos György a polgárőrség időtállóságáról osztotta meg a hallgatósággal gondolatait.

– Ez egy olyan társadalmi szervezet, amelyben 60 ezer önkéntes aktívan részt vesz a biztonsági szervek segítésében – hangsúlyozta. – A Belügyminisztérium és az ORFK segítsége nélkül azonban nem tudnánk eredményesek lenni – tette hozzá.

Az OPSZ elnökhelyettese elmondta azt is, hogy az állami költségvetés az idén több mint 1 milliárd forinttal támogatja a polgárőrséget.

Ezután kitüntetéseket és jutalmakat adtak át, majd sportversenyek, néptáncbemutató, könnyűzenei műsorok, valamint rendőrségi és tűzoltósági bemutatók tették színessé az ünnepi napot.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában