Helyi közélet

2016.08.12. 11:49

A Szigeten is felbukkant a miskolci villamos

Budapest, Miskolc - Egy lelkes miskolci fesztiválozó örökítette meg az éppen a Szigeten állomásozó bécsi villamost. Bár alaposan átalakult és új funkciót kapott a jármű, a Tiszai Pályaudvar - Vasgyár tábla csak árulkodik róla, hogy nemrégiben még a miskolci villamossíneket szelte a jó öreg bécsi.

Budapest, Miskolc - Egy lelkes miskolci fesztiválozó örökítette meg az éppen a Szigeten állomásozó bécsi villamost. Bár alaposan átalakult és új funkciót kapott a jármű, a Tiszai Pályaudvar - Vasgyár tábla csak árulkodik róla, hogy nemrégiben még a miskolci villamossíneket szelte a jó öreg bécsi.A jelentős vizuális tuningon átesett villamos júliusban már a Balaton Soundot is megjárta, a lokálpatrióta fesztiválozók Zamárdiban is megörökítették az ikonikussá vált miskolci  tömegközlekedési eszközt.

Amint azt korábban megírtuk, az új Skoda villamosok érkezését követően az MVK eladásra kínálta a forgalomból kivont, és így feleslegessé vált öreg bécsi villamosokat és Tátrákat. A nyugdíjba vonult bécsik darabját másfél millió forintért hirdették a használtauto.hu portálon, míg egy-egy Tátra kikiáltási ára 7 millió forint volt. Legalább hat villamost eladtak, ugyanennyit félreraktak az ötletpályázat megvalósítására. Két jármű Kisvárdán kötött ki, ezekből edzőtermet csinálnak. Négy villamos viszont egészen szomorú sorsra jutott: ezeket a MÉH vásárolta meg, és alaposan feldarabolva szállították el őket az MVK telephelyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában