Viszik a MÉH-telepre a bécsi villamosokat

Akt.:
Viszik a MÉH-telepre a bécsi villamosokat
Viszik a MÉH-telepre a bécsi villamosokat - © Fotó: facebook.com/mvkzrt
Miskolc – Szomorú fotókat posztolt az MVK Zrt. a Facebook oldalára: négy bécsi villamostól vesz búcsút Miskolc, megvásárolta őket a MÉH. A többiből még lehet valami.

A posztból még megtudhattuk, hogy a bécsi villamosok 12 éven át szolgálták a miskolci utasokat 2003-2015 között, a villamosprojekt megvalósulásával azonban kivonták a forgalomból őket. Nosztalgiajáratként egy villamos pótkocsival együtt megmarad az MVK-nál, az ötletpályázat megvalósításához félretettek hat darab szerelvényt, a többit, pedig értékesítik. A hét folyamán négy bécsi villamos vesz végső búcsút Miskolctól, pályaszám szerint a 191-es, a 184-es, a 181-es és 192-es, ezeket a MÉH vásárolta meg az MVK-tól. A képeken 191-es pályaszámú bécsi villamos elszállításának izgalmas pillanatait láthatják.

Nézze meg a fotókat >>>

becsi5


Korábbi cikkeink a bécsi villamosról:

Híd a bécsiből

Híd a Szinván a piros bécsiből. Bevallom, a sok kitűnő ötlet közül nekem is ez tetszett a legjobban. Ha neveztem volna, én a „kávézós villamossal” tettem volna, de szerencsére másnak is eszébe jutott ez az ötlet. Sajnos viszont erősen kétséges, hogy mi valósul meg mindebből. Igaz, uszoda elnevezésre és villamos dizájnra a közelmúltban lehetett szavazni, de az nem volt az igazi, sőt… Juhász-Léhi István jegyzete. tovább »

Eladó 20 miskolci villamos – a bécsi pirosak és 12 Tátra

Miskolc – Már nem csak a piros bécsi villamosokat lehet megvásárolni az MVK-tól, hanem egy tucat Tatra villamost is meghirdettek a használt autókra specializálódott portálon. tovább »

Híd a Szinván: ez lehetne a bécsiből

Miskolc – Bereczki Zoltán nyerte az MVK Zrt. ötletpályázatát: mi legyen a bécsi villamossal. tovább »