Helyi közélet

2016.01.19. 07:37

Kriza Ákos rágalmazásért jelentette fel a „botrányvideós” vállalkozót

Miskolc - Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

Miskolc - Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

Mint lapunkban olvashatták, Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó egy, az interneten széles körben nyilvánosságot kapott videófelvételen arról beszél, hogy a miskolci önkormányzat „feketekasszájából” finanszírozva aktívan részt vett a 2014-es miskolci önkormányzati választások kampányában.

Többek között Pásztor Albert, a baloldali ellenzék polgármesterjelöltjének lejáratása volt a feladata. Az önkormányzatnál Kovács Zsolt volt a tárgyalópartnere.

„Súlyos vádakat fogalmazott”

Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere – mint hétfői lapszámunkban olvashatták – vasárnap kérdésünkre cáfolta, hogy valaha kapcsolatban állt volna Lakatos Miklóssal és rágalomnak nevezte a vállalkozó állításait.

A városvezető hétfőn kora délután rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, ahol nyilatkozatában ismét megfogalmazta a cáfolatot: „Súlyos vádakat mondott a nyíregyházi roma vállalkozó a 2014-es választási kampány kapcsán. Mivel engem és a miskolci önkormányzatot állította fókuszba, vizsgálatot rendeltem el a hivatalban” –jelentette ki.

Elmondása szerint a belső vizsgálat hétfőn délelőtt néhány óra alatt kiderítette, hogy Lakatos Miklós nevű személy soha nem használt Miskolc Megyei Jogú Város tulajdonában lévő autót, az önkormányzat soha nem adott pénzt a nyíregyházi vállalkozónak semmilyen címen.

A „botrányvideóban” több alkalommal megnevezték Kovács Zsoltot mint kapcsolattartót, aki a polgármesteri kabinet helyettes vezetőjeként dolgozott a hivatalban. Dr. Kriza Ákos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Kovács Zsolt, aki roma ügyekkel, a romák munkába állásának a segítésével is foglalkozott, találkozhatott Lakatos Miklóssal az önkormányzat épületében ezen feladatköre kapcsán.

Nem volt „feketekassza”

„Én személyesen soha nem láttam, nem találkoztam, nem beszéltem Lakatos Miklóssal – erősítette meg a városvezető. – És ebből következik, hogy sem én, sem az önkormányzat nincs semmiféle jogviszonyban Lakatos Miklóssal. Határozottan kijelentem, hogy az én polgármesterségem idején nincs, nem is volt és nem is lesz semmiféle feketekassza.”

Megtudhattuk, hogy Lakatos Miklós dr. Kriza Ákos közéleti Facebook-oldalán jelentkezett 2014. július 26-án 19 óra 17 perckor. A polgármester elmondása szerint az a kollégája, aki a Facebook-oldalt kezeli, a szokásos sablonválaszt adta. „Mindenkinek válaszolunk, ő sem volt ez alól kivétel.”

Dr. Kriza Ákos szerint Lakatos Miklós esetében „a politikai élet egy notóriusan visszatérő személyével állunk szemben”, aki korábban több más politikai kampányban is részt vett Nyíregyházán.

Dr. Kriza Ákos elmondta, hogy tudomása szerint három feljelentés is folyamatban van Lakatos Miklóssal szemben és amit hétfőn délelőtt ő maga tett meg, az már a negyedik, rágalmazás miatt.

Bizonyítékai vannak

Megkerestük ismét Lakatos Miklóst, aki annyit mondott, hogy áll a feljelentés elé, neki bizonyítékok vannak a birtokában.


A polgármester távozását követelik

Kriza Ákosnak mennie kell, ha bebizonyosodik, hogy igazak a vádak – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.

Mint mondta, a Jobbiknak nem tiszte megítélni, hogy a vádak igazak-e, ezért a párt a rendőrséghez fordult, kezdeményezve a szükséges vizsgálatok lefolytatását. Közölte, a hatóságoknak kell kideríteni, van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, illetve osztogattak-e a városházán táskából milliókat a Fidesz kampányát segítő személyeknek úgy, hogy azokkal el sem kellett számolni.

A Demokratikus Koalíció szerint Kriza Ákos elárulta a miskolciakat, amikor hazugságokkal szerezte meg a polgármesteri széket. Tompa Sándor, a párt önkormányzati képviselője kijelentette, hogy a DK választási csalás gyanúja miatt feljelentést tesz a rend­őrségen, és a demokratikus ellenzék egészével kezdeményezi a rendkívüli közgyűlés összehívását.




Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.


Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.


Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.

Miskolc - Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.

Miskolc, Budapest - Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.

Miskolc - Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.

Miskolc - Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában