Magát védte

2024.02.07. 16:28

Felmentő ítéletet hozott a bíróság az élettársát késsel megszúró nő ügyében

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki 2022 decemberében közös italozást követően összeveszett, majd dulakodni kezdett élettársával.

Boon.hu

A nő egy 14 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel a sértett hátába szúrt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: pimchawee

A bíróság által megállapított tényállás előzményi adatai szerint a sértett az eset előtt mintegy két hónappal olyan módon bántalmazta a vádlottat, hogy annak eltörött a karja.

A vádbeli nap éjszakáján ismét szóváltásba keveredtek, a sértett férfi a kezével 

ütlegelni kezdte a vádlottat, majd egy olyan kijelentést tett, hogy véget vet az egésznek, egy baltával agyonüti az asszonyt.

Cipőt kötött, szúrást kapott

Ekkor a sértett kiment az előszobába, ahol a sarokban valóban ott állt a balta, majd lehajolt, hogy bekösse a cipőjét, elmondása szerint ekkor már nem akarta bántalmazni a nőt, amikor a vádlott – tartva attól, hogy beváltja a fenyegetését – saját élete védelmében 

egy 14 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel a sértett hátába szúrt, melyet követően a férfi még el tudta hagyni a helyszínt.

A terhelt által okozott sérülés 8 napon túl gyógyuló volt és közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett.

Nem jogerős

A törvényszék megállapította, hogy a vádlott jogos védelmi helyzetben cselekedett, így őt erre tekintettel az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapítása iránt - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában