Döntés

2024.02.07. 13:00

Cserepes virágokkal próbálta távoltartani a rablót

A Mezőkövesdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy idős sértettre támadt annak otthonában.

Boon.hu

Forrás: BAZ VRFK

A nyomozás adatai szerint február 3-án a délutáni órákban a gyanúsított bemászott az idős sértett ároktői házának udvarára és az ingatlanba bement. Az emeleten tartózkodó, mozgásában korlátozott sértett kérdőre vonta, ekkor a gyanúsított – kezében egy nagyméretű bozótvágó késsel – megindult a férfi irányába, és közben pénzt követelt.

Cserepes virágokkal dobálta

A sértett védekezésként cserepes virágokat dobált a lépcső tetejéről a gyanúsított felé. A két férfi között dulakodás alakult ki, mely során a gyanúsított a bozótvágó késsel vágott sérüléseket okozott a sértettnek a bal kezén, majd végül a terhelt elesett, mikor a sértett egy újabb cserepes virággal eltalálta őt. A sértett ezt kihasználva lejött az emeletről, és segítséget kérve a szomszédba sietett.

Eközben a gyanúsított a házból jogtalanul eltulajdonított 160.000 forint készpénzt, a sértett nevére kiállított tagsági igazolványt, egy géppisztolyhoz tartozó dobtárat, valamint dísztárgyakat.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas rablás bűntette minősített esetének a megállapítására.

Tartani lehet tőle, hogy megfélemlítené

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés – a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei.

Emellett tartani lehet attól, hogy – ismerve a sértett lakóhelyét – őt megpróbálná megfélemlíteni, ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. A gyanúsított előélete alapján, továbbá más vele szemben folyó eljárás miatt a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Mezőkövesdi Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában