Tokaj hírei

2010.12.20. 15:50

Megyei kitüntetés Diáksport munkáért

<p>Minden év decemberében kerül sor a megye diáksport munkájának összegzésére, a kimagasló eredményt elért sportolók, edzők, iskolák jutalmazására.</p>

Az idén is a Megyei Közgyűlés Dísztermében - ünnepélyes keretek között- rendezték meg a díjátadási ünnepséget, melyen jelen voltak a díjazottakon kívül a megyei és országos szintű sportvezetők.
A megyei sportvezetők az idén Csordás Sándornak ítélték oda a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Diáksportjáért kitüntetést. A díjat dr. Mengyi Roland a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke és Fazekas Miklósné a B-A-Z Megyei Diáksport Tanács elnöke adta át.

Csordás Sándor a II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Nevelési-Oktatási Intézményben 1988-tól dolgozik.
Szakirányú végzettségei: Labdarúgó Sportoktató; MLSZ „D”; UEFA „C”; Kézilabda edző.
A télisport és turisztikai DSK-t irányította 1995-ig. Részt vállalt a gyerekek síoktatásában. Túrákat szervezett a Bükkbe, Mátrába, Zemplénbe, Börzsönybe.
1988-tól szervez a gyerekeknek vízitúrákat, sport- és edzőtáborokat.
1994-től a tömegsport foglalkozásokat átalakította tehetséggondozó, utánpótlás nevelő sporttevékenységgé. Ekkortól működnek a labdarúgó csoportjai. Jelenleg a 0. korcsoporttól a 3. korcsoportig foglalkozik a labdarúgókkal.
2001-ben megalapította a Tokaji DSE-t. Innentől –napjainkig- elnöke annak. Egyben az általános iskola sportéletét is irányítja az iskola vezetésével kötött együttműködési megállapodás alapján.
1995-ben belépett a Góliát McDonald’s FC-be, ahol 2001¬-2008-ig körzetszervezőként dolgozott.
2008-tól az MGYLSZ-ben tevékenykedett, mint körzetvezető. Jelenleg az MLSZ UPP megyei körzetszervezője.
1998-2010-ig önkormányzati képviselő, ahol az Oktatási Kulturális és Sportbizottság elnöke. A város Sportkoncepciójának elkészítésének aktív részese.
Diákolimpiai tevékenysége:
Számtalan körzeti, megyei és országos szintű rendezvényt szervezett és bonyolított le. (Labdarúgásban, kézilabdában –országos elődöntő IV. kcs lány 2009, 2010). Sokszor részt vállalt az Országos Diáksport nap lebonyolításában.
2010. novemberében - irányítása alatt- elindultak a fiú kézilabda edzések.
Tanítványaival elért kiemelkedő eredményei:
Labdarúgásban:
• Diákolimpián legalább egy korcsoporttal mindig megyei döntős. (2010-ben 2. hely az I. kcs-ban.)
• A Góliát FC és az MGYLSZ versenysorozatában minden évben legalább egy korcsoporttal Országos döntős. (2006-ban 5. hely a IV kcs-ban, 2009-ben 5. hely a III. kcs-ban).
• Néhány tanítványa az NB I korosztályos csapataiban folytatta pályafutását. (Kövér Gergely Vasas; Hornyák Marcell Diósgyőr).
• Kovács Péter a freestyle-ban Európa egyik legjobbja, míg a világon a legjobbak közé tartozik.
Atlétikában:
• Cseh Adrián a 60 m síkfutásban az országos döntőn a 6. helyet érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!