szon-sportoldal

2010.09.06. 09:59

Emlékezetes verseny Tiszavasváriban

<p>Rendkívüli érdeklődés mellett – a tavalyi 36 sakkozóval szemben – ezúttal 62 fő nevezett a Tiszavasvári SE által rendezett villámtornára (2x10 perc játékidő), melyet a 2009 márciusában elhunyt sakk-szakosztályvezetőről, Nagyidai Kálmánról neveztek el.</p>

Az esemény magas színvonalára jellemző volt, hogy a mezőnyben 5 FIDE mester, 3 nemzetközi mester és számtalan első és másod osztályú sakkozó is asztalhoz ült a kilenc fordulós svájci rendszerű viadalon. Külön öröm volt a szervezetők számára, hogy a Nagyváradról és Margitáról érkezett négy versenyző nemzetközivé tette a tornát s, hogy a mezőnyben három női induló is felvette a küzdelmet a férfiakkal.

A csata élességét mutatja, hogy a tavalyi győztes Pápista Ákos, valamint a második és harmadik Korpás Zoltán és Trembácz László „csak” a tizedik hely környékén végeztek, a legmagasabb „Élő” pontszámmal rendelkező Gergácz Attila (2425), a magyar bajnok Aquaprofit Tungsram SK sakkozója (mellesleg a sakkvilágbajnok indiai Anand csapattársa) harmadik lett. A végső győzelmet Hajnal Zoltán (Füzesabony) szerezte meg a balatonfüredi Tamási Zoltán előtt.

15 különdíj a versenyen

A több mint 100 000 forint összdíjazású versenyen további 15 különdíj talált gazdára.  Többek között a legjobb szenior: Dobák Sándor (Hóbagoly SE Bp.), a legjobb junior: Ianku Paul (13 éves, Nagyvárad), a legjobb női versenyző: Mile Kálmánné (Debreceni Betű), a legidősebb Kántor Sándor (76 éves, Debreceni Sakkiskola E.), a legfiatalabb: Barnóth Róbert (13 éves, TSE) , a legjobb tiszavasvári versenyző, aki a Bánszki László különdíjat is elnyerte: Mizik Zsolt volt. A díjakat és különdíjakat az elhunyt fia, a verseny főszponzora Nagyidai Zoltán adta át.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!