szon-sportoldal

2010.08.16. 09:35

Gesztenyekaparás Kertész-módra

<p>Kertész kaparta ki a gesztenyét a Mátészalkának. A Szi-Zo Sport megyei első osztályba bejelentkező szatmáriak a csatár góljával gyűrték le (1–0) a Tiszavasvárit – soha rosszabb kezdést.</p>

Szó se róla, az MMTK kalandos módon jutott el idáig, két esztendeje a legalacsonyabb szinten, a harmadosztályban futballozott. Vagyis, ifjabb Kertész József találata akár a nagy visszatérésnek is tekinthető.

– Volt némi izgalom, drukk a játékosokban, mondjuk ez nem baj, elvégre most mutatkoztunk be a megye egyben – merült a részletekbe Virovecz Pál, a Mátészalka edzője, aki egyébként megjárta már a hadak útját. A szakvezető magasabb szinten is dolgozott, mindazonáltal a sikeres nyitány jelentőségét kristálytisztán érzékeli.

– Újoncként különösen fontos tényező a sikeres rajt, mondhatom, jól játszott a társaság, megérdemelten nyert. Erős középcsapatot szeretnék kialakítani, ami ennek az évnek az elsőrendű feladata. A hét új szerzemény beépítése nem megy máról holnapra, noha valamennyien pályára léptek a Tiszavasvári ellen, lesz még munkánk bőven. Láttam biztató jeleket, ugyanakkor helyztekihasználásra jobban kell ügyelni: sok lehetőség kimaradt, igaz, így is győztünk, de később ebből még gondjaink adódhatnak.

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!