SZON - Buli

2008.04.15. 10:44

Újabb nagyágyúk a Balaton Soundon!

<p>Mint már azt tudjuk, 2008-ban a Balaton&#160;déli partján Zamárdiban&#160;újra kitárja kapuit a <EM>Balaton Sound fesztivál</EM>. Az első nyilvános fellépő lista után megtudtuk, hogy országunkba látogat <STRONG>Fatboy Slim</STRONG>, majd folytatja a sort a trip-hop atyja egyenesen Bristolból a <STRONG>Massive Attack</STRONG>. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></p>

Ezzel közel sem zárul be a sor, mivel találkozhatunk Armin van Buurenel és David Guettával is.
Mindössze néhány hete jutott tudomásunkra, hogy nyáron igazi nagyágyuk veszik „támadás” alá a Heineken Balaton Sound fesztivál színpadát. Már biztosra vehető, hogy Zamárdi szabadstrandján ünnepelhetjük július 10-11-12-13-án többek között a B-52s csapatát, Richie Hawtin-t, Mylot-t, valamint Nicola Contét.


Hosszas egyeztetések után a szervezők úgy döntöttek, két hazai csapatot hívnak meg a Balaton Sound Nagyszínpadára: a Quimby és a ZAGAR örömmel fogadta a felkérést, akárcsak az a közel 50 magyar zenekar és DJ, akik a fesztivál többi helyszínén szórakoztatják a nagyérdeműt.
Sokak örömére az elektronikus zene egyik korszakalkotó figurája, Richie Hawtin a vízparti T-Mobile Terasz vendége lesz. Személyében a detroiti techno és a berlini minimal vonal legnevesebb népszerűsítőjét köszönthetjük. Ugyanezen a színpadon találkozhatunk az olasz Nicola Contéval, aki a kora délutáni órákban kedvenc lemezeit mutatja be, majd később élő zenekarával is előrukkol.
Az osztrák producer-mágus, Urbs a G-Stone istállóból ezúttal a délutáni időszak aláfestő zenéit válogatja a strandolók számára. A Heineken Balaton Sound felvállaltan stílusos eklektikáját mutatja, hogy a számos elektronika-központú produkció mellett a Los De Abajo, a pörgős mexikói rockzenekar a punk, a ska és a latin-folk határmezsgyéjéről szállít igazán vérforraló dallamokat, míg a két olasz úr koktél költeménye, a Gabin ízléses soul, funk és jazz muzsikák keverékét tárja elénk.
Jimi Tenor is a keverőpultokhoz lép, ahol a finn zenemágus, korunk egyik legizgalmasabb zenésze, arcátlan módon vegyít afro, jazz, techno és pop elemeket szettjeiben. Ugyancsak a fesztivál vendége lesz Dirk Swartenbroekx, aki Steve Buschemi néven került a köztudatba, s miután már megjárta a montreaux-i jazzfesztivált is, így a Heineken Balaton Sound sem maradhat ki számára. Jelen lesz egy orosz-balkán-roma-ska mixtúra Ausztriából, a Russkaja, mely egy igazi koncertzenekar. Évi 200 bulit nyom AmszerdamtólIsztambulig. Érdemes megnézni!

További fellépőkről információ: www.balatonsound.hu

Balaton Sound 2007.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!