Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.15. 11:41

Nagy dobás: Szikszai Róbert meleg égövi edzőtáborban készülhet edzőjével

Atlétika - Óriási lehetőséghez jutott Szikszai Róbert azáltal, hogy tagja lett a húsznapos dél-afrikai edzőtáborba utazó magyar dobóválogatottnak. A Nyírsuli diszkoszvetője és edzője, Kerekes László január 23-án repül a Johannesburgtól másfél órányi buszos útra lévő Potchefstroomba, ahol február 10-ig döntően kalapácsvetőkkel valamint egy másik diszkoszvetővel és két gerelyhajítóval készülhet együtt az idei megpróbáltatásokra.

Atlétika - Óriási lehetőséghez jutott Szikszai Róbert azáltal, hogy tagja lett a húsznapos dél-afrikai edzőtáborba utazó magyar dobóválogatottnak. A Nyírsuli diszkoszvetője és edzője, Kerekes László január 23-án repül a Johannesburgtól másfél órányi buszos útra lévő Potchefstroomba, ahol február 10-ig döntően kalapácsvetőkkel valamint egy másik diszkoszvetővel és két gerelyhajítóval készülhet együtt az idei megpróbáltatásokra.– Mondani sem kell, hatalmas esélyhez jutottunk ezáltal, talán az eddigi munkánk elismerése, hogy bekerültünk az utazók közé – mondta Kerekes László edző, aki december 29-én szembesült a hírrel, azóta pedig szervezi az utazással kapcsolatos előkészületeket.

– Eddig valahogy mindig kimaradtunk a jóból, meg is lepődtem, hogy gondoltak ránk, de az igazsághoz tartozik, hogy Robinak kiugró lehet a mostani éve. Ő még juniorkorú versenyző, és most, hogy az 1993-as születésűek „kiöregedtek” a korosztályból, a tavalyi eredmények alapján a második az európai ranglistán. Márpedig az idei esztendő fő versenye számára a nyári junior kontinensviadal lesz.

A Magyar Atlétikai Szövetségnél irányt váltottak, az a Spiriev Attila lett a szakmai igazgató, aki annak idején a legtöbb kelet-európai sztáratléta menedzsere volt. Ő azt az elvet képviseli, hogy a honi versenyzők leginkább a dobó szakágban vehetik fel a versenyt a világ elitjével, ebből adódóan bővítették ki a Dél-Afrikába utazó dobók keretét. Szikszai Róbert nem kis nagysággal tréningezhet majd együtt, mint az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián.

– Évekkel ezelőtt még Fazekas Róbert és Annus Adrián kezdett Dél-Afrikába járni, azóta más magyarok is követték a példájukat – folytatta Kerekes László. – Az nem szorul különösebb magyarázatra, szakmailag óriási lehetőség, hogy a legkeményebb télből a nyárba átlépve, meleg égövi edzőtáborban vehessünk részt versenyzőmmel.

Robi mellett a tőle két évvel idősebb, a tavalyi felnőtt országos bajnokságon tanítványom által megelőzött Huszák János lesz a másik diszkoszvető, ők amellett, hogy jó barátok, egészséges rivalizálásban is állnak egymással, így remek húzóerőt jelent majd számukra a másik jelenléte. Bízom benne, hogy a három hetes dél-afrikai edzésmunkának az eredménye jelentkezik majd a visszatérést követő versenyeken, elsőként a téli dobóbajnokságon.

Addig is Szikszai Róbert versennyel búcsúzik a hazai körülményektől, hiszen súlylökésben ő is rajthoz áll vasárnap, a serdülők nyílt fedett pályás bajnokságán. Szikszai Róbert klub- és kortársa, Káplár János egyelőre még nem versenyez, mivel a porckorongsérv-műtétjét követően csak nemrégiben látott hozzá a teljes értékű edzésmunkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!