Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.15. 11:24

85. születésnap ünnepe Kisvárdán

Kisvárda – A születésnapi évforduló mindig örömteli ünnep. 2013. január 14–én Kisvárdán a Várday István út 106 szám alatt lakó Zoltai Dánielné, Margitka néni a 85. születésnapját ünnepelte.

Kisvárda – A születésnapi évforduló mindig örömteli ünnep. 2013. január 14–én Kisvárdán a Várday István út 106 szám alatt lakó Zoltai Dánielné, Margitka néni a 85. születésnapját ünnepelte. Margitka nénit köszöntötte a város polgármestere Leleszi Tibor, Leskuné Takács Anna vezető főtanácsos, akik virágcsokorral, ajándékkosárral és emléklappal kedveskedtek. A köszöntő szavakat, jókívánságokat és a tortát meghatódva fogadta.

Margitka néni Kisvárdán született 1928. január 14–én, (Nagy Margit) tősgyökeres várdai. Ma már egyedül él. A Megoldás Közhasznú Egyesület nappali ellátást végző munkatársa Molnár Tiborné segíti mindennapi munkáját. Korát meghazudtoló frissességgel beszél életútja fontosabb állomásairól. Férjét öt éves gondozás után veszítette el. Fia Dénes halála megrendítette életét.

De tud örülni két leánygyermekének, hat unokájának és hét dédunokájának, akik közül egy fiúgyermek. Élete, munkássága a közösségé volt. Dolgozott a MEZŐGÉP kisvárdai gyárában, majd azt követően az Izzóban, ahol harminc évet, mint SZTK ügyintéző töltött el. Szervezett névadókat, véradást s több más közösségi életet összekovácsoló rendezvényt. Nyugdíjba vonulását követően, 43 év munkaviszonnyal.1983–ban egyik alapítója volt Kisvárdán az Életet az Éveknek nyugdíjas klubnak. Örömmel újságolta, hogy segített fiának is Dénesnek, aki több városi kiadvány, információs adattár szerkesztője volt.

Megtanult szövegszerkesztővel dolgozni, s több mint tíz különböző kiadvány elkészítésében is részt vett, a kilencvenes évek második felében. (Kisvárdai Kisokos, Kisvárda és térsége stb.) Életét ma is a munkával tölti, ahogy egészsége engedi. Aktívan részt vesz a Megoldás Közhasznú Egyesület munkájában, rendezvényeken, kirándulásokon, de bármilyen munkában tőle telhetően mindig ott található.

85 év hosszú idő, ez alatt több nemzedék is felnő. Boldogságban, egészségben legyen gazdag, s kapjon meg mindent, amit az élet még megadhat.

Sok boldog születésnapot Margitka néni!

Vincze Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!