Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.12.02. 19:26

Adósság lett az alulfinanszírozásból

Nyíregyháza - A pénteki MSZP-sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban megkérdeztük Seszták Oszkárt, a megyei közgyűlés elnökét.

Nyíregyháza - A pénteki MSZP-sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban megkérdeztük Seszták Oszkárt, a megyei közgyűlés elnökét.

– Az állami feladatátvállalás számunkra nem üzlet, persze a korábbi tapasztalatok alapján nem csalódom abban, hogy Halmi József MSZP-frakcióvezető üzletként tudja értékelni ezt a változást. A 30 milliárd forint értékű megyei vagyon eddig sem volt, és a jövőben sem lesz eladó, azt nem lehet dobra verni – reagált Halmi József szavaira a megyei közgyűlés elnöke. – Ez év áprilisában készült egy felmérés, s az akkori adatok alapján az átadandó vagyon forgalmi értéke 5 milliárd forint. Ezzel kell párhuzamba állítani a megyei önkormányzat 8 milliárd forintos adósságát, amely alapvetően a 2002 és 2010 közötti alulfinanszírozásból eredeztethető, tehát a Magyar Kormány mintegy 3 milliárd forint negatív értékben konszolidálja a megyei önkormányzatot. Ezek után lopásról, rablásról beszélni nagy tévedés.

– Halmi úr döntött úgy, hogy csatlakozik egy olyan szervezethez, amely az úgynevezett Demokratikus Koalíció mellett az egykori MSZMP másik utódpártja, és az utódlásból fakadóan felelősséget visel az egykori kommunista diktatúra bűneiért – fejezte be válaszát Seszták Oszkár.

KM


Nyíregyháza - „Seszták Oszkár és a Fidesz szerint felelős vagyok 56 bűneiért, 1967-ben születtem” feliratú pólóban jelent meg pénteki sajtótájékoztatóján Halmi József, a megyei közgyűlés MSZP frakciójának a vezetője, s később magyarázatát is adta viseletének.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!