Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.01. 14:41

Jól felkészült a Jonatán Akció Osztály

<p>A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Akció Osztálya a nemzetközi kommandós verseny erőnléti részén a megyei főkapitányságok közül a legjobban teljesített, csak a Terrorelhárító Szolgálat tudta maga mögé utasítani, míg összetettben 8. helyen végeztek a tizenhétből.</p>

Az augusztus végén Győrben tartott három napos versenyre a szervezők tizenegy feladattal készültek. Alaposan próbára tették a rendőröket, hiszen szinte minden feladat végrehajtása előtt különböző akadályokat kellett leküzdeni. Így például célba lövés előtt teljes menetfelszerelésben, lövedékálló mellényben és egy tíz kilós súlyt cipelve kellett a versenyzőknek felfutniuk arra a hegyre, melynek tetején aztán lőniük kellett. Ráadásul csak egy lehetőségük volt arra, hogy a célt eltalálják.

Az osztrák alakulat győzőtt

Hat olyan szituációs versenyszám is volt, ahol egy feladat elvégzése után ún. dinamikus behatolást kellett végrehajtaniuk, a magasból ereszkedve, vagy kerítésen átmászva kellett megközelíteniük egy helyszínt. A huszonöt elemes akadálypálya és a komplex lőgyakorlat teljesítése is nagy koncentrációt igényelt a résztvevőktől. A verseny szervezői úgy állították össze a programot, hogy a speciális feladatokra kiképzett rendőrök a munkájuk során használt valamennyi ismeretükről és képességükről számot adjanak.

A kommandósok saját felszereléseikkel érkeztek a versenyre, tehát a csapatok eltérő technikai felszereltsége is nehezítette az egyébként is izgalmas versenyen részvevők dolgát. A megmérettetésen végül az osztrákok „Cobra” nevű alakulata győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!