Sport

2016.10.12. 17:28

Veterán vb-t nyert Sipeki Károly

Miskolc - Kiválóan szerepeltek a piros-fehérek versenyzői a veterán birkózó-­világbajnokságon.

Miskolc - Kiválóan szerepeltek a piros-fehérek versenyzői a veterán birkózó-­világbajnokságon.

Szép sikert ért el a DVTK háromtagú csapata a lengyelországi Walbrzych-­ban október 6–9. között rendezett veterán szabadfogású birkózó-világbajnokságon. Pedig „döcögősen” indult a vébé: a pénteki versenynapon Jászkai István (csoportja: E-divízió, 85 kg) erejéből az ötödik helyezésre futotta – a szombati nap azonban fényesre sikeredett.

Első diadala

Lakatos Győző (D-divízió, 85 kg) a nyolc közé jutásért finn, a negyeddöntőben német ellenfelét győzte le, az elődöntőben viszont kikapott a későbbi győztes amerikaitól, így este a bronz­éremért birkózhatott. Ebben a csatában megverte a Puerto Ricó-i riválisát és begyűjtötte sokadik bronzérmét.

Sipeki Károly (C-divízió, 85 kg) – végig jó formában versenyezve – a negyeddöntőben, majd azt követően az elődöntőben is lengyel ellenfeleit technikai tussal verte, ezzel finalista lett. Az aranyéremért az örmény Sheroyannal csapott össze. Sipekinek sikerült küzdőmodorát az örményre ráerőltetni. Semmit nem kockáztatott, taktikusan birkózott és pontozással győzött. Ezzel megszerezte első világbajnoki aranyérmét.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!