Sport

2016.10.21. 21:30

Sikeres toborzó Edelényben

Edelény - A DVTK női kosárlabda utánpótlásának újabb bázisa jöhet létre.

Edelény - A DVTK női kosárlabda utánpótlásának újabb bázisa jöhet létre.

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában óriási érdeklődés kísérte a kosárlabda-bemutatót és -toborzót.

Ideális helyszín

Gyermekzsivajtól, labdapattogástól volt hangos az egyházi általános iskola zsúfolásig megtelt tornaterme: közel száz, lelkes kisiskolás lány vett részt azon játékos gyakorlatokat felvonultató toborzón, melyet a DVTK leány kosárlabdautánpótlás-bázisát működtető alapítvány szervezett nemrégiben az iskolával karöltve. Az edelényi Szent Miklós görögkatolikus iskola minden szempontból ideális helyszíne lehet egy újabb vidéki kosárlabdabázisnak, hiszen az elmúlt három évben már több járási székhelyen is gyökeret vert, eredményesen indult be a 10–14 éves lányokat megmozgató utánpótlásképzés. Az egyházi oktatási intézmény modern létesítményei agilis, a sport iránt elkötelezett vezetősége lehet a majdani edelényi siker záloga.

Az eseményt Barta József iskolaigazgató köszöntője nyitotta meg, majd Király Sándor, az utánpótláskosárlabda-klub szakmai igazgatója szólt az érdeklődő apróságokhoz. Kedvcsinálónak pedig a DVTK Miskolc U11-es, U12-es, U13-as növendékeiből álló nyolcfős alakulat tartott egy lendületes, látványos kosaras bemutatót. Ezután vette kezdetét a közel egyórás, pörgős, közös program, melybe a DVTK felnőtt csapatának tagjai, Czank Tímea, Horváth Bernadett és Gorjanácz Ágnes is aktívan bekapcsolódtak, segítettek a játékos feladatokban a kosárlabda iránt érdeklődő kisiskolás leányoknak.

A toborzót Molnár Oszkár, Edelény város polgármestere és Tóth Ferenc ökonómus atya is megtekintette.

- ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!