Sport

2016.04.21. 18:01

Hat világbajnoki futamon indul idén a Turán, Zsiros ralipáros

Budapest - Hat ralivilágbajnoki futamon indul idén a WRC2 kategóriában a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős egy Ford Fiesta R5 Evo autóval.

Budapest - Hat ralivilágbajnoki futamon indul idén a WRC2 kategóriában a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős egy Ford Fiesta R5 Evo autóval.

A duó csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy ebben a géposztályban hét versenyt rendeznek 2016-ban, Turánék egyelőre hat helyszínen látják biztosnak a részvételüket.

A pilóta azt mondta: két okból döntöttek a Ford mellett, egyrészt érzelmi alapon, másrészt a magyarországi szervizháttér miatt.

"Az autó nagyon kényelmes és versenyre termett, a szervízelést pedig a Ford Petrányi és a Tagai Racing közösen biztosítja számunkra" - nyilatkozta Turán, hozzátéve: a Hankook gumigyártó cég tesztprogramjában is részt vehetnek, így gyakorlásképpen 1000-1200 kilométert tudnak teljesíteni.

A navigátor Zsiros Gábor azt emelte ki, hogy már 2011 végén eldöntötték: egyszer indulni fognak a vb-n.

"Az elmúlt nyolc év alatt nagyon jól összeszoktunk, ma már könnyű együtt dolgoznunk, mert jól ismerjük egymás gondolatait" - fogalmazott.

Turán Frigyes az MTI kérdésére elmondta: a privát értékelésben a mezőny első felében szeretnének zárni, de a gyári csapatok versenyzőit nagyon nehéz lesz legyőzniük.

A Ford Fiestában 1600 köbcentis, turbó feltöltős, 290 lóerős motor dolgozik, az autó összkerék-meghajtású, az erőátvitelről egy ötsebességes szekvenciális váltó gondoskodik.

A WRC2-esek vb-sorozata május közepén, Portugáliában kezdődik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!