Sport

2016.03.30. 15:09

Avas Kupa: huszonöt országból jönnek Miskolcra

Miskolc - Április 1–2–3-án a miskolci jégcsarnokban tartják eddigi legnagyobb versenyüket.

Miskolc - Április 1–2–3-án a miskolci jégcsarnokban tartják eddigi legnagyobb versenyüket.

Abaházy-Lukács Péter, a miskolci Havas­szépe SE és Jégszínház elnöke elmondta: eddig már több mint húsz nemzetközi műkorcsolya versenyüknek köszönhetően most huszonöt országból csaknem háromszázan neveztek, de jönnek szülők, edzők és nemzetközi bírók is. Százkilencvenhatan az ISU-kategóriákban, kilencvenheten a rekreációs és az adult kategóriákban versenyeznek, a magyar színeket százharminckilencen képviselik. A Havasszépe SE-ből húszan, a Miskolci Jégvirág KK-ból hárman indulnak. A 11. Avas Kupa műkorcsolya verseny és rekreációs, valamint adult országos bajnokság megkapta az ISU-pontszerző rangot.

Két részből

Az esemény két részből áll: március 31. és április 2. között az ISU szabályokat követő nemzetközi műkorcsolya verseny, majd április 3-án a rekreációs és adult nemzetközi műkorcsolya versennyel együtt tartják a rekreációs és adult országos bajnokságot.

ÉM


A mezőny

Az országos, amelyekből neveztek sportolókat: Ausztrália, Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Brazília, Kína, Csehország, Észtország, Finnország, Németország, Nagy-Britannia, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Litvánia, Malajzia, Új-Zéland, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Svédország, Törökország.

íhr>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!