Sport

2015.10.01. 14:31

Aki lélekben van a csapattal, az is a stadionban van Kispesten?

Miskolc - George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa blogjában hárított a hétvégi meccs nézőszámai miatt. Kételkedett a fotóinkban, a hír valóságtartalmában, végül elárulta, hogyan számítják ki a nézőszámot. Nem fogják elhinni…

Miskolc - George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa blogjában hárított a hétvégi meccs nézőszámai miatt. Kételkedett a fotóinkban, a hír valóságtartalmában, végül elárulta, hogyan számítják ki a nézőszámot. Nem fogják elhinni…Mint ismert: A múlt szombaton, a labdarúgó NB I 10. fordulójában lejátszott Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK (2-1) mérkőzésen a rendező klub 2012 főben jelölte meg a hivatalos nézőszámot. Ezt a helyszínen jelen volt kollégáink picit túlzónak tartották, ezért a második félidőben körbe fotózták a lelátókon lévőket. A fotók alapján következhetett a pöttyözés és a számlálás és a következőkre jutottunk: a vendégszektorban 263 diósgyőri szurkoló drukkolt a csapatának, míg a hazai ultratáborban, és a fedett lelátó alatt összesen 698-an voltak. Ez mindösszesen 961 néző, és jóval kevesebb (1.051-gyel) annál, mint amit a Budapest Honvéd közzé tett.

A Nemzeti Sport online leszemlézte a cikkünket, erre reagált blogbejegyzésében George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa. A klubtulajdonos bejegyzésében azt írta, hogy „a weboldal (a boon.hu – a szerk.) állítólag fényképeket készített a stadionról, majd megszámolta a képen látható nézőket, amely a 2012-nél jóval kevesebb volt a hírforrás szerint.” A klubtulajdonos azt is írja, hogy "óriási jelentősége van a nézőszám vizuális megállapításánál, hogy mikor teszik: a mérkőzés előtt, a mérkőzés alatt, szünetben, stb."

Ezzel az a probléma, hogy nem állítólag készített képeket a meccsen, hanem valóban elkészültek. Majd így folytatja: „A hamis hírrel csak az a baj, hogy sokan elhiszik.” A bibi az, hogy ez nem hamis hír volt, és be is bizonyítjuk miért:

A fotózás nem a szünetben történt, nem a meccs előtt vagy után, hanem a második félidő 60. perce körül. Egészen pontosan 19:17 és 19:22 között készültek a képek, ami egy 18 órakor kezdődő meccsen ugye nem a szünet, se a kezdet, se a vég. Ezt mi is csak az objektivitás kedvéért említjük.

Hemingway Úr azt írja, hogy a nézőszámot a mérkőzés félidejében állapítják meg, három szegmens összeadásából. Tiszteletjegyek, bérletesek, és a mérkőzésre eladott jegyek.

Mi valós (vagy ahhoz közeli) nézőszámot írunk Borsod Online-on, illetve az Észak-Magyarországban, hosszú-hosszú évek óta, vagyis olyan embereket, akik kint vannak a stadionban. Ha egy tiszteletjegyes, vagy egy bérletes nem megy ki a meccsre, az maximum lélekben lehet ott, de fizikai valójában máshol tartózkodik és így a kalkuláció és a valós nézőszám között jókora különbség lehet.

- BOON -


Miskolc - A múlt szombaton, a labdarúgó NB I 10. fordulójában lejátszott Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK (2-1) mérkőzésen a rendező klub 2012 főben jelölte meg a hivatalos nézőszámot. Ezt a helyszínen jelen volt kollégáink picit túlzónak tartották, ezért a második félidőben körbe fotózták a lelátókon lévőket. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!