Sport

2015.07.15. 11:35

Hatvan éves az 1994-es vb-döntő dirigense, Puhl Sándor

Miskolc - A Miskolcon született és Emődön gyerekeskedett Puhl Sándor mindmáig az egyetlen magyar játékvezető, aki világbajnoki fináléban bíráskodott.

Miskolc - A Miskolcon született és Emődön gyerekeskedett Puhl Sándor mindmáig az egyetlen magyar játékvezető, aki világbajnoki fináléban bíráskodott. Az Egyesült Államokban rendezett 1994-es, Brazília – Olaszország világbajnoki döntő (amely 0-0-ra végződött és büntetők döntöttek a brazilok javára) akkor Egerben élt játékvezetője július 14-én ünnepelte 60. születésnapját. A jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető bizottságának alelnökeként dolgozó sportember tizenöt éves korában Palatics József mezőkövesdi sportfelügyelőnél vizsgázott, majd 1970-ben az Ónod – Varbó találkozón fújta először a sípot. Az élvonalban a Vasas – Csepel mérkőzésen 1984-ben mutatkozott be és 225 NB I-es találkozót dirigált. A nemzetközi vérkeringésbe FIFA-kerettagként 1988-ban kapcsolódott be FIFA-kerettagként. 1996-ban az Anglia – Németország elődöntőt dirigálta az Európa-bajnokságon, 1997-ben pedig a Borussia Dortmund – Juventus Bajnokok Ligája döntőjében bíráskodott. Az volt a második európai kupafináléja, ugyanis 1993-ban az UEFA Kupa-döntőjét vezette. A labdarúgás statisztikájával és történetével foglalkozó német szervezet, az IFFHS 1994 és 1997 között sorozatban négyszer választotta meg a világ legjobb játékvezetőjének. Puhl Sándor 2000-ben fejezte be a bíráskodást. Édesapja, Puhl Ferenc hosszú ideig játszott a Mezőkövesdi SE NB II-es sakkcsapatában.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!