Sport

2015.06.01. 11:12

MVLC: Első osztályú pólócsapata van Miskolcnak

Miskolc - OB I-es lett a Pann­Ergy-MVLC férfi vízilabda-­együttese, amely megnyerte a 2014/2015-ös OB I/B-s bajnokságot.

Miskolc - OB I-es lett a Pann­Ergy-MVLC férfi vízilabda-­együttese, amely megnyerte a 2014/2015-ös OB I/B-s bajnokságot.Szombaton kora délután, 12 óra 30 perc körül boldogan emelték fel kezeiket a magasba – a fotósoknak pózolva a medencében – a PannErgy-MVLC játékosai, azt követően, hogy az Ybl elleni, utolsó előtti összecsapást megnyerték az OB I/B rájátszásában, és ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert a rivális Tatabányával szemben. Pedig nem indult valami jól a szezonzáró hazai mérkőzés, amellyel kapcsolatban mindenki úgy számolt a nézőtéren, hogy ha nem is könnyen, de hozza a pályaválasztó alakulat. Ezzel szemben a meccs első felében döcögött a támadójáték, feszültek voltak a házigazdák, és a minden mindegy alapon pólózó vendégek döntetlenre hozták a nyitó negyedet, a második nyolc percet pedig meg is nyerték. A fordulat a harmadik felvonásban következett be, amikor 2-4-ről 6-4-re fordítottak a miskolciak úgy, hogy Keresztúri két mezőnygólt szerzett, aztán nem sokkal később egy büntetőt is biztosan értékesített. A befejező játékrészben, 7-6-nál még akadt némi izgalom, de Salamon rövidre betett labdája után már lehetett visszafelé számolni az időt. Amikor az letelt, a kispadon lévők betessékelték edzőjüket a vízbe, miközben a közönség megtapsolta a fiúkat, a teljesítményüket.

A szívéhez nőtt

– Külföldön eltöltött másfél évtized után jöttem haza tavaly, azzal az elképzeléssel, hogy a továbbiakban Egerben fogok dolgozni fiatalokkal, majd őket pallérozom – kezdte lapunknak adott nyilat­kozatát Szilágyi Péter, aki vizes nadrágban ücsörgött az egyik padon, s éppen póló­jából csavarta ki a vizet. – Barátom, Bíró At­tila invitálására vágtam bele ebbe a miskolci munkába, és nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt nyolc hó­napban nagyon a szívemhez nőtt mind a klub, mind a csapat, a játékosok. Most elértünk egy mér­földkőhöz a miskolci vízi­labdában, büszke vagyok arra, hogy ennek a részese lehetek. Most, ebben a fele­melő pillanatban mindenkinek kijár a köszönet: a városnak és a fő névadó szponzorunknak a támogatásért, Bachner András szakmai vezetőnek, aki irgalmatlan sokat dol­gozott azért, hogy mindez sikerüljön, hogy komoly munkát lehessen végezni, aztán természetesen a játéko­soknak, akik mindent megtettek ezért a feljutásért és köszönet a korábbi edzőkollégáknak, Binder Szabolcsnak, illetve Bíró Attilának. Örülök, hogy mögöttünk voltak a nézők is, bebizonyosodott, hogy ebben a városban van igény a jó, minőségi pólóra.

Komolyan vették

Az öltöző felé igyekvő játékosok közül Szilvasán Patrik ezeket a gondolatokat osztotta meg velünk:

– Nehezen indult a mérkőzés, kicsit görcsösek voltunk, bennünk volt az, hogy hazai pályán harcolhatjuk ki a feljutást. Végül sikerült megszerezni a kötelező győzelmet, mert a hajrára elfáradt az Ybl. Szerintem ebben a szezonban a legnagyobb erénye az volt a csapatnak, hogy szinte mindenki játszott már az OB I-ben, onnan jött, vagyis megvolt a szükséges rutin. A másik, ami döntött, az az a munka, amit tavaly nyáron elkezdtünk, és egészen mostanáig csináltunk. Nagyon komolyan vettük a célt, a feljutást, örülök, hogy elértük.

A csapattárs, Jakab László az alábbiakat fűzte hozzá:

– Sajnos dekoncentráltak voltunk, és türelmetlenek az elején, bizonyos szituációkban nem elég higgadtak. Időt is kért edzőnk, s csak annyit mondott nekünk, hogy nyugodjunk meg. Ez megtörtént, s a harmadik negyedtől már mi irányítottunk. Korábbi klubommal, a Honvéddal egyszer nyertem serdülő, egyszer pedig ifjúsági bajnokságot, míg a felnőttekkel az OB I-ben hatodikok voltunk, vagyis klubszinten ez az arany­érem az eddigi legnagyobb sikerem. Hogy hová lehetünk jók az első osztályban? Még kicsit korai a kérdés, de ha minden jól alakul, akkor a hetedik, nyolcadik hely környékére odaérhetünk…

Két éve a középmezőny elején zárt a miskolci együttes az OB I/B-ben, tavaly az osztályozón maradt alul a Szentessel szemben, ezúttal viszont már senki sem állhatott az útjába, mert egyértelműen a legjobb volt. Lehet készülni az OB I-re, a játékosoknak július közepétől, a klubvezetésnek és a szakmai vezetésnek mától.

Jegyzőkönyvek

Szombaton történt

OB I/B, rájátszás az 1-6 helyért, 5. forduló

PannErgy-Miskolci VLC – Ybl Waterpolo Club

9-6 (1-1, 1-2, 4-2, 3-1)

Miskolc, dr. Kemény Dénes városi sportuszoda, 200 néző. V.: Petik, Mucskai.

PannErgy-MVLC: Bendes – Hegedűs B. (1), Hegedűs I. (-), Jakab D. (-), Somlai (2), Hazui (-), Keresztúri (4). Csere: Benedek (k), Kerschbaum (-), Kovács Z. (-), Salamon (1), Szilvasán (-), Jakab L. (1), Major (-). Edző: Szilágyi Péter.

Szilágyi Péter: – Nem egészen így képzeltük ezt a mérkőzést, viszont a végeredményt igen. Látszódott a tét, hogy a csapat először nyerhet bajnokságot, és kerülhet fel ezzel a legmagasabb osztályba. A meccsek nagy részén általában a második félidőben voltunk jobbak, köszönhetően az erőnlétünknek, most is ez történt.


Vasárnap történt

OB I/B, rájátszás az 1-6 helyért, 6. (utolsó) forduló

Tatabányai Vízmű – PannErgy-Miskolci VLC

11-9 (3-1, 1-3, 5-2, 2-3)

Tatabánya, 80 néző. V.: Székely, Horváth.

PannErgy-MVLC: Bendes – Kovács Z. (-), Salamon (1), Hegedűs I. (2), Jakab L. (3), Somlai (-), Hazui (-). Csere: Benedek (k), Hegedűs B. (-), Kerschbaum (2), Szilvasán (-), Jakab D. (1), Major (-), Keresztúri (-). Edző: Szilágyi Péter.

Szilágyi Péter: – Szerettük volna veretlenül befejezni a szezont, sajnos ez nem sikerült. Kiütközött az idegi fáradtság, a szombati mérkőzés sokat kivett a csapatból, és olyan hibákat követtünk el, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzőek. Több mint harminc meccsen nem kaptunk ki, de ebből a vereségből is tanulni kell. A Tatabányát otthon hat góllal vertük, úgyhogy pontegyenlőség esetén is mi jutottunk volna fel. Két hétig még levezető edzések lesznek, amelyeken nem vesz részt az Universiadéra készülő Bendes Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!