Sport

2015.06.07. 20:50

MOL Liga bajnokokat igazoltak a Jegesmedvék

A Miskolci Jegesmedvék gőzerővel kezdték meg jövő évi keretük összeállítását. Most három korábbi MOL Liga bajnok és Konti Kupa “veterán” írta alá szerződését.

A Miskolci Jegesmedvék gőzerővel kezdték meg jövő évi keretük összeállítását. Most három korábbi MOL Liga bajnok és Konti Kupa “veterán” írta alá szerződését.

A MOL Liga bővítésének bizonytalansága miatt az elmúlt hetekben szinte teljesen befagyott a játékospiac, hiszen minden hokis arra várt, hogy tisztázódjon a helyzet. Hétfőn ez megtörtént, és ennek köszönhetően a Miskolci Jegesmedvék vezetői felpörgethették a korábban megkezdett tárgyalásokat. A felgyorsult tempó máris aláírt szerződéseket eredményezett.

A Jegesmedvék most alaposan megerősítették keretüket, hiszen három korábbi MOL Liga bajnok és Kontinentális Kupa “veterán” látta el kézjegyével a nekik kínált kontraktust.

Galanisz Nikandrosz az elmúlt években a MOL Liga egyik legmeghatározóbb és legeredményesebb játékosa volt, hiszen 229 mérkőzésen 133 gólt és 183 asszisztot, azaz összesen 316 pontot jegyzett. A Kontinentális Kupában 12 meccsen szerepelt és 3 gólt és 5 gólpasszt írtak fel a neve mellé.

Somogyi Balázs 204 MOL Liga találkozón lépett jégre, amelyeken 75 gól és 66 passz volt a teljesítménye. Ő 9 Kontinentális Kupa meccsen játszott, ahol 3 gólt lőtt.

Pavuk Attila 167 MOL Liga mérkőzésen 50 gólt és 79 asszisztot termelt, míg a Kontinentális Kupában 12 találkozón 4 gólt és egy gólpasszt szorgoskodott össze.

Leigazolásuknál a Jegesmedvék vezetői számára nagyon sokat nyomott a latba, hogy rendkívül tapasztalt, a MOL Ligában és az osztrák 2. Ligában edződött válogatott játékosokról van szó, akik ráadásult pontosan tudják, mindemellett a Kontinentális Kupában mire van szükség a sikeres szerepléshez.

Mivel a kiszemelt játékosokkal megkezdett tárgyalások nagyon jól haladnak, a következő napokban újabb bejelentések várhatók Miskolcról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!