Sport

2015.05.16. 11:09

Skaliczkival folytatja az MKC

Mezőkövesd - A rájátszás utolsó meccsét játsszák szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - A rájátszás utolsó meccsét játsszák szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.A 7-12. helyért folyó küzdelemsorozat 10. fordulója keretében a B. Braun Gyöngyös gárdája látogat a matyóvárosi sportcsarnokba, ahol 18 óra a kezdési időpont.

Szoros meccsek

– Nagy lehetőség előtt állunk – kezdte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – Megszerezhetjük a 7. helyet és ezzel beállíthatjuk a „klubcsúcsot”. A hevesieket eddig háromszor vertük meg a bajnokságban, mostani sikerünk lehet a velünk szembeni negyedik diadalunk. Ha ehhez hozzászámítom azt, hogy a Magyar Kupában is továbbjutottunk velük szemben, akkor egyértelműen kijelenthetem: a Gyöngyös ellen megy nekünk a játék és mi vagyunk a 2 pont várományosai. Viszont nagyon óvatosan kell fogalmaznom, ugyanis rendre szoros meccseket játszottunk velük, legutóbb itthon csak egy góllal gyűrtük le őket. A B. Braun alakulatát gyors játékosok alkotják: ha megszerzik a labdát, akkor szinte mindig lerohanással próbálkoznak, de ha erre nincs módjuk, akkor a pozícióját elfoglalt védőfallal szemben is eredményesek. Remélem, hogy a fiúk figyelnek erre, már csak azért is, mert „kiképeztem” őket minden várható játékelemre, taktikai megoldásra. A mieinktől nem kérek rendkívüli dolgokat, csak szigorú védekezést, pontos támadásvezetést és eredményes akciókat. Felkészülésünk során úgy igyekeztem fenntartani bennük a motivációt, hogy a munka mellett a pihenésre, a regenerálódásra is jusson idejük. Valamennyiünknek tiszta a lelkiismerete, mert elvégeztük azt, amit lehetett és kellett, aztán ha elhangzik a végső sípszó, utána foglalkozhatnak a játékosok a hogyan tovább kérdésével.

A mester marad

Az elmúlt hetekben elterjedt annak híre, hogy Skaliczki László máshol folytatja edzői pályafutását, a szakember azonban erre rácáfolt és további egy esztendőre kötelezte el magát a kövesdiekhez.

– Csütörtökön egyeztünk meg arról, hogy maradok – árulta el az egykori szövetségi kapitány. – A bajnokságban begyűjthetjük a 7. helyet, a Magyar Kupában bronzéremig jutottunk, vagyis sikeres szezont hagytunk magunk mögött. Jól kijöttem a klub elöljáróival és a játékosokkal is, ezért határoztunk a közös munka folytatása mellett. Remélem, hogy a 2015/2016-os szezonban ugyancsak eredményes szerepléssel rukkolunk majd ki.

Az MKC játékosai közül Ilic szereplése kétséges, Cuzic – aki már gyakorolt a héten – viszont minden bizonnyal pályára léphet.

ÉM-KT

A focistákkal egy időben

Az eredeti kiírások ma 18 órára hirdették az NB I-es férfi kézilabda-mérkőzést, 20 órára pedig az NB II-es labdarúgó-találkozót. Aztán a mezőkövesdiek és a siófokiak egyezséget kötöttek, hogy 18 órára hozzák előre focimeccsüket, de ez az időpont ütközik a kézilabdázók fellépésével. Megkérdeztük Pető Pétertől, az MKC technikai vezetőjétől, hogy miért nem tértek ki a labdarúgók elől?

– Nálunk a mostani az utolsó forduló, ennek megfelelően minden összecsapást ugyanabban az időpontban kell kezdeni – felelte Pető Péter. – Így nem tehetünk semmit és a nézők sem, akik majd választanak köztünk, és a futballisták között. Vagy hozzánk jönnek, vagy a csarnokunktól negyven méterre lévő stadionba mennek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!