Sport

2015.05.02. 11:25

Négyesben akár dobogó is lehet

Miskolc - Két diósgyőri megyei kenus a hét végén száll vízre a racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Miskolc - Két diósgyőri megyei kenus a hét végén száll vízre a racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon.Mivel túl korán van, és a szövetség a bakui Európa Játékokat, illetve a nyári olimpiai kvalifikációs világbajnokságot tekinti fő versenynek, így a második vonal, illetve a fiatalok vesznek részt a tegnap kezdődött és vasárnapig tartó kajak-kenu Európa-bajnokságon a csehországi Racicében.

Szombaton és vasárnap

A mieink keretében a Diósgyőri KKSC is képviselteti magát: Viola Viktor C-2 200 méteren az újpesti Fekete Ádámmal ül egy hajóba, Bodonyi András C-2 500 méteren az EDF-Démász Szeged sportolójával, Szabó Gáborral, illetve mindketten tagjai a C-4 1000 méteres egységnek, Szabó Kristóf (ÚTE), valamint Korisánszky Dávid (KSI) társaságában. A közép- és a hosszú távon csupán döntőt rendeznek, előbbiét szombaton, utóbbiét pedig vasárnap. A sprint távon azonban több egység jelezte indulási szándékát, így ott sor kerül elő-, illetve középfutamra is, és a helyezések révén alakul majd ki a kilences finálé.

Inkább ezresek

– Ezer méteren hat hajó van összesen, a mieinken kívül a románok, az oroszok, a fehéroroszok, az ukránok és még a csehek lesznek ott a rajtnál – mondta lapunknak Slisz Béla, a diósgyőri klub elnök-edzője. – Elég erős a mezőny, az oroszok nyertek tavaly, a fehéroroszok évek óta az egyik legjobbnak számítanak, Viktorék éppen köztük lesznek, ha velük el tudnak jönni, akkor elérhetnek egy szép eredményt. Itt nagyon sokat számít, hogy ne rontsanak a gyerekek, amennyiben ez sikerül, akkor bármi kisülhet belőle, az biztos, hogy ez az egységünk nem gyengébb, mint amilyen a 2014-es volt. A kétszázról annyit: ez a táv nem Viktorék távja, ők inkább ezres specialisták, teljesen más munkát kíván meg ez is, és az is. Miután nagyon rövid a pálya, rengeteget jelent a megfelelő start, különösebb elvárás nincs velük szemben, úgyhogy nyugodtan, felszabadultan mehetnek. Andrisék ötszázasáról túl sok mindent nem tudok mondani, hiszen ő Szegeden készül hónapok óta, miközben maradt klubunk kenusa. Ők azt állítják magukról, hogy egyben vannak, én nem tehetek mást, minthogy ezt elhiszem. Nem lesz könnyű nekik, mert kemény riválisaik vannak, de nyilván a legjobbakat remélem. Még annyit erről a versenyről: nálunk ugyanez a döntés született, hogy ilyen összetételben megy ki Csehországba a válogatott, jó pár nemzet azonban másképpen gondolta, részben azért, mert mások ott a válogatási elvek, egyfajta állomásnak tekintik az Eb-t, így nem lehet kijelenteni, hogy a racicei egy gyenge kontinensviadal.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!