Sport

2015.05.13. 12:20

Miskolci Jegesmedvék: Már "gőzerővel" tárgyalnak

Miskolc - Ki lesz a Macik vezetőedzője? Újra Majoross Gergely, vagy más szakember?

Miskolc - Ki lesz a Macik vezetőedzője? Újra Majoross Gergely, vagy más szakember?Ezek a kérdések foglalkoztatják a miskolci hoki kedvelőit. A füst még nem szállt fel, az érintettek azonban már rakják a „tüzet”.

Már beszélgetnek

– Folynak a tárgyalások az elmúlt szezonban sikert sikerre halmozó mesterünkkel – mondta Egri István, a Miskolci Jegesmedvék csapatát működtető gazdasági társaság résztulajdonosának képviselője. – Amíg nem dől el a Mogyi becenévre hallgató szakember sorsa, addig viszont nem léphetünk tovább a játékosok irányába. Leendő keretünk kialakítása ugyanis értelemszerűen a régi vagy a majdani új trénerünk feladata, kompetenciája lesz.

A sportvezetőnek azt is elmondtuk, hogy nagyon sokan érdeklődnek a klub háza táján történő események iránt és különösen a személyi kérdések érdeklik a sportág szerelmeseit, mire Egri István így felelt:

– Nálam is rengetegen kopogtatnak, de mindenkitől csak türelmet kérhetek. Pró, vagy kontra: ebben a hónapban pontot kell tennünk a mondat végére. Sőt, lehet, hogy nem is kell majd hetekig várni, mert tulajdonképpen bármikor egymás tenyerébe csaphatunk, vagy bekövetkezhet ennek az ellentéte. Tavaly kétéves ajánlattal kínáltuk meg a trénert, és egy esztendő után a folytatás opcionális, életbe léphet, vagy meghiúsulhat.

Majoross Gergely már korábban elárulta, hogy több ajánlata is van, és kijelentette: személyes jövőjéről a Krakkóban rendezett világbajnokság után hoz majd döntést.

– A profi világban két tényező körül forog minden – folytatta az MJJSE egyesületi elnök, aki a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatójaként a jégcsarnokért is felel. – Az egyik a szakmai terület, a másik pedig az anyagi kérdés. Teljesen természetes, hogy esetünkben is ezek a legfontosabb tárgyalási pontok. A mondás szerint nem hajt minket sem a török, sem a tatár, május eleje, közepe van, a soron következő felkészülés rajtjáig több hónap van hátra. A játékosok persze tisztán akarnak látni: azok is, akik itt vannak és azok is, akik szívesen játszanának nálunk. Amikor az első felvonás végére érünk, gőzerővel fordulunk a sportolók felé.

Tervek a „köbön”

A divízió 1/A-s vébén a magyar válogatott kiharcolta a legmagasabb osztályba kerülést, így jövőre már a földkerekség elit csapataival mérheti össze tudását. A lengyelországi ezüst felértékelte a hazai jégkorongot, egyre bátrabb terveket szőnek az országos szövetség és a klubok-gazdasági társaságok háza táján is.

– Klubszinten nekünk jövőképet kell felvázolnunk az anyagi eszközök biztosításával – szögezte le Egri István. – A ligasorozat jövőjéről jelen pillanatban azt tudjuk, hogy nyolc csapat indulása szinte bizonyos az ősztől, a bővítésről pedig zajlanak a tárgyalások. Vannak érdeklődők, feltételes jelentkezők, ilyenek korábban is akadtak, és majd elválik, hogy gyarapodik-e a mezőny. Ezek a nagyon fontos részletek a Majoross Gergellyel zajló diskurzusunkon is szóba kerülnek.

Még nem lát tisztán a vezetőedző

„A mögöttünk hagyott szezonnak köszönhetően több lehetőség is felcsillant előttem – mondta érdeklődésünkre Majoross Gergely, majd így folytatta: – Már felállítottam magamban egyfajta szempontrendszert, ezek alapján döntöm el, hogy mi a legjobb nekem és a családomnak. A külföldi opciókban jelenleg nem látok tisztán, ezért a Miskolci Jegesmedvéknek még nem akarok nemet mondani, igent pedig egyelőre nem tudok. Az biztosnak tűnik, hogy május második feléig a Macikat illetően döntenem kell, és ha nem tudok, akkor a miskolci állásomat valószínűleg kockára teszem.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!