Sport

2015.04.24. 11:33

MVLC: Az alapszakasz kipipálva, jöhet a rájátszás

Miskolc - A miskolci vízilabdacsapat edzője dicséri a legnagyobb ellenfelet, de senkitől sem tart.

Miskolc - A miskolci vízilabdacsapat edzője dicséri a legnagyobb ellenfelet, de senkitől sem tart.Tizennyolc bajnokiból tizennyolcat megnyert, vagyis százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az A csoport alapszakaszát a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I/B-s férfi vízilabdagárdája. Mindez egyértelműen jelzi, hogy mióta újjászerveződött a póló Miskolcon (2012), azóta most van a legnagyobb esély arra, hogy az együttes felkerüljön a legmagasabb osztályba és az ősszel már többszörös olimpiai bajnok vízilabdázók érkezzenek a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodába. A részsiker tulajdonképpen nem meglepetés, hiszen azt már az induláskor is lehetett látni, hogy erős a csapat kerete.

Nehézségek

– A srácok még Binder Szabolccsal kezdték el a felkészülést, akitől aztán egy-két hét után megvált a klub, aztán augusztusban Bíró Attila lett a szakvezető, aki aztán visszament Új-Zélandra november elején, vagyis én hat hónapja dolgozom együtt a kerettel – mondta Szilágyi Péter, a PannErgy-MVLC edzője. – Előzőleg nem ismertem a játékosokat, a neveket nézve egy-két egri pólós volt ismerős, illetve olyan, akinek az édesapja is elég jó vízilabdázó volt. Az elmúlt tizenöt évben külföldön dolgoztam, illetve női vonalon, úgyhogy kevésbé volt rálátásom erre a korosztályra. A másik nehézség az volt, hogy az ellenfeleket sem ismertem… Amennyit láttam a magyar vízilabdából, az inkább a válogatott szint volt, a vb-ken, olimpiákon részt vettem, legtöbbször edzőként, illetve nézőként. Ott azért ezek a játékosok nem szerepeltek, az OB I/B-ben elenyésző számú olyan játékos van, akik valamikor magasabb szinten űzték ezt a sportágat. Végül is a Komjádi Kupa menetelésénél láttam azt, hogy az OB I-es csapatok közvetlen utánpótlásánál jobbak vagyunk, illetve az őszi szezon utolsó négy meccsén már velem volt a csapat, és ezeket a mérkőzéseket is megnyertük. Ez mutatta, hogy akár egy jó tavaszi sorozatunk is lehet. Játékosállományban is jól sikerült az erősítés, Major Martin és a Shota Hazui erősítés a csapatnak, ami meg is mutatkozott az eddigi mérkőzéseken.

A szakvezető együttese játékáról, stílusáról az alábbiakat nyilatkozta:

– Minden poszton erősek és általában egyénileg jobbak vagyunk az ellenfeleknél – hangoztatta Szilágyi Péter. – Olyan csapatunk van, amelyik tud intenzív vízilabdát játszani, és ezt megpróbáljuk gyorsan tenni. Ez nem azt jelenti, hogy kapkodunk, hanem azt, hogy a labdát minél gyorsabban próbáljuk meg eljuttatni a mi kapunk előteréből az ellenfél hálójába, amire egyrészt megvannak a játékosok, s nem mellékesen ehhez egészen szépen összeállt a taktika is.

Nem akciófilm

A hét végén elkezdődik a rájátszás az 1–6. helyért. Vajon kell-e tartani valakitől, valamitől, vagy akár sétagalopp is lehet az OB I-be való feljutás? – kérdeztük a szakembertől.

– Azt szoktam mondani a játékosoknak, hogy a vízilabda nem egy akció- vagy western film, amikor megjelenik az első kockán Clint Eastwood és rögtön tudjuk, hogy ő fog nyerni – szögezte le Szilágyi Péter. – Az OB I-ben is meg tudta verni a bajnok Egert Egerben az 5–6. helyezett Honvéd, vagyis bármi előfordulhat, ez sport. A legnagyobb nehézség számunkra, hogy az Újpest elleni, utolsó alapszakasz meccsén mutatott játékunkat tovább tudjuk-e menteni. Magunkkal kell leginkább megküzdenünk, hogy ezt az intenzitást, ezt a koncentrációt tudjuk folyamatosan hozni. Nem szabad, hogy elaltasson minket az, hogy eddig jó eredményeket értünk el, hiszen ezzel csak előnyben vagyunk, de még nem jutottunk fel. A múltkor megnéztem a másik csoport éllovasának, a Tatabányának a meccsét, és ott is vannak gólerős játékosok, egy remek edzővel dolgoznak, jó taktikával, de nem tartunk senkitől az OB I/B-s mezőnyben. Úgy gondolom, ennek a csapatnak reális célja az, hogy pár héten belül feljusson.

OB I/B felsőház állás

1. PannErgy-MVLC 4 4 – – 58-33 12

2. Tatabánya VSE 4 4 – – 46-37 12

3. Ybl Water Polo 4 1 – 3 38-41 3

4. Neptun VSC 4 1 – 3 33-39 3

5. BVSC-Zugló 4 1 – 3 39-49 3

6. Honvéd ÚVKSE 4 1 – 3 34-49 3


Az első helyezett automatikusan feljut az OB I-be, a második osztályozót játszik az OB I utolsó előtti helyezettjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!