Sport

2015.03.30. 15:57

10. Eger Rally - Kazárék mentették a menthetőt

Eger - A szezonnyitó Eger Rally is megmutatta, hogy idén nagy harc várható a hazai bajnokság élmezőnyében.

Eger - A szezonnyitó Eger Rally is megmutatta, hogy idén nagy harc várható a hazai bajnokság élmezőnyében.Nagy csatával kezdődött az idei ralibajnokság Egerben. A szlovák-magyar közös rendezésű szezonnyitón sokáig a Herczig, Bacigál kettős autózott az élen, ám a vasárnapi nagy tempójú gyorsasági szakaszon a lengyel Grzyb fordítani tudott a WRC-vel. A dobogó harmadik helyére a szlovák Melichárek testvérpár kapaszkodott föl.

Visszajöttek Kazárék

A magyar top-pilóták azonban elsősorban az egymás elleni harcot nézték, hiszen a külföldi egységek időeredményei nem számítottak bele az ORB értékelésébe. Itt, a tökéletes hétvégét produkált Herczigék több mint másfél perccel nyertek, az élmezőny további helyeiért azonban nagy volt a tülekedés. A címvédő Kazár Miklós, és navigátora, Ferencz Ramón a kezdeti nehézségek után, egészen a dobogó második fokáig tornászták föl magukat.

- Rögtön az elején defektet kaptunk, aztán még egyet, hogy még nehezebb dolgunk legyen – tekintett vissza az eseményekre a bajnoki címvédő, Kazár Miklós. – Ezután minden energiánkat mozgósítottuk, Ramónnal kiválóan dolgoztunk együtt, így sikerült a bravúr. A végén nyilván ettől már nem volt több a versenyben, kihoztuk a maximumot. Külön örülök, hogy az utolsó szakaszt meg tudtuk nyerni, így összesen 23 pontot gyűjtöttünk, a hátrányunk a nyitó futamot követően ezzel csak három pont. Még nagyon a szezon elején tartunk, de már most is látszik, hogy nagyon komoly és éles versenyek várhatóak ebben a bajnokságban. Ez természetesen jót tesz a ralinak. Sok a jó autó, sok a remek képességű ellenfél, ezért boldog vagyok, hogy így is versenyképesek tudunk lenni.

Az abszolút értékelés első hét helyén egyébként négy borsodi pilótát is találhattunk Egerben. Kazárék ezüstérme mellett Spitzmüller az ötödik, Balogh János a hatodik, Hadik András pedig a hetedik lett.

- Most is voltak technikai nehézségeink, de végre beértünk a célba, és értékes pontokat is gyűjtöttünk – fogalmazott Spitzmüller Csaba. – Gyors és technikás szakaszokon is mentünk Egerben, egy színes, jól megrendezett, nagyszerű versenyen vagyunk túl. Ez pedig hitet és önbizalmat ad a folytatásra, az április végén esedékes Miskolc Rallyra.

Fának csapódtak

A 10. Eger Rally a legjobbak pezsgőzése után néhány órával tragédiával végződő balesettel zárult. A Rallye2 mezőnyének utolsó versenyautója az ötödik gyorsasági szakaszon kicsúszott, és egy fának ütközött. Az eset során a páros navigátora olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni a helyszínre rövid idő alatt kiérkező mentők. Az eset körülményeit a rendőrség és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség is vizsgálja. A 10. Eger Rally szervezőbizottság egy nyilatkozatot is kiadott a tragédia kapcsán, amelyben együttérzésüket, mély részvételüket fejezik ki az elhunyt navigátor hozzátartozóinak.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!