Sport

2014.09.06. 15:07

Több oka van, hogy nem támogatják

Boldogkőváralja polgármestere szerint nem biztos, hogy felelős döntés volt beadni a nevezést.

Boldogkőváralja polgármestere szerint nem biztos, hogy felelős döntés volt beadni a nevezést.Az Észak-Magyarország a szeptember 3-i számában foglalkozott a labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjának 3. fordulójában félbeszakadt Szerencs – Boldogkőváralja mérkőzéssel. Cikkünkben Batyi Béla, a helyi sportegyesület elnöke beszélt az okokról, valamint bővebben a csapat helyzetéről. Elmondta, komoly összeggel támogatja a labdarúgást, illetve hozzátette azt is: szerinte az igazi probléma az, hogy az önkormányzat nem áll a futball mellett és mindent egyedül kell csinálnia.

Nem épült ki

Az Észak-Magyarországot megkereste Kóczián Gyula, a település polgármestere, aki az alábbiakkal kezdte:

– Nem kívántam ezzel a témával foglalkozni, de sajnos az utóbbi időben sok valótlanság látott napvilágot, illetve azért is nyilatkozom, mert nem esett még szó arról az emberről, aki húsz éven át ténylegesen rengeteget tett a futballért Boldogkőváralján. Ez az ember Sándor János edző, akit megyeszerte ismernek szerénységéről. Évtizedeken keresztül végezte ezt a munkát karitatív jelleggel, egyedül, egy szál magában, és eddig csak neki volt köszönhető, hogy volt futballcsapat Boldogkőváralján. Ezúton is jó egészséget kívánok neki!

A településvezető ezután az önkormányzat és a sport­egyesület kapcsolatát részletezte:

– Önkormányzatunk több tíz éven át, minden évben, általában másfél millió forinttal támogatta a helyi futballcsapatot, ezenkívül az utaztatásra is biztosítottuk a település kisbuszát, ingyen – sorolta Kóczián Gyula. – Ez év márciusában eldöntötte a képviselő-testület, hogy 2014 őszétől nem támogatja a futballcsapatot, hogy miért, annak több oka is van. Jogilag nem állunk kapcsolatban a Boldogkőváraljai Sportegyesülettel, és elnökével, Batyi Bélával, akinek a részéről csak követelések hangzanak el, ténylegesen nem épült ki humánus munkakapcsolat. Az egyesület elnöke úgy tekinti, mintha ez a pénzösszeg minden évben automatikusan járna, illetve hogy az önkormányzat van a sportegyesületért és nem fordítva.

Már késő

A község irányítója azt is megjegyezte: folyamatosan csökken a nézőszám, van olyan mérkőzés is, amikor tí­zen vannak a sportpályán.

– Bizonyára ez összefüggésben állhat, hogy Boldogkővár­aljáról csak egy-két játékos játszik a csapatban, a többiek a szomszédos településről Boldogkőújfaluból, Vilmányból, Vizsolyból érkeznek, holott a boldogkőváraljai fiatalok eljárnak máshová focizni, de nem önszántukból – nyilatkozta Kóczián Gyula. – Felvetettem a szomszédos település polgármesterének, hogy járuljanak már hozzá a költségvetéshez, hiszen több játékos van Boldogkőújfaluból, mint a mienkből, erre a válasz nemleges volt. Önkormányzatunk megfelelő időben, 2014 márciusában közölte, hogy ősztől nem támogatjuk a csapatot pénzügyileg, ennek ellenére a sportegyesület elnöke saját hatáskörben egyedül benevezett a bajnokságba. Kérdezem én: miből, mire alapozva, felelős döntés volt ez a részéről? Eddig az önkormányzat pénzügyi értelemben eltartotta a csapatot, most valóban mecénáskodni kellene, úgy, miként azt az elnök nyilatkozta. A csapat három forduló alatt 33 gólt kapott, nem utaztak el, és az elnök továbbra is az önkormányzatot teszi felelőssé, ami szerintem nem elegáns. Összességében egy okot láttam volna Boldogkőváralján, hogy a futballcsapat megmaradjon, ha a sportegyesület elnöke még idejében lemondott volna. Ez nem csupán a saját véleményem, de most már ez is késő…

ÉM


Kapcsolódó cikkek:

Boldogkőváralja - Már megszületett a döntés: a pályán elért eredmény maradt a Szerencsen félbeszakadt meccs esetében. tovább »

A labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjának 3. fordulójában négy találkozót rendeztek vasárnap. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!