Sport

2014.08.04. 10:23

Újpest vs. DVTK - Ebben több volt az 1 pontnál

Kilenc emberrel is volt olyan a Diósgyőr, mint az Újpest a kettejük bajnokján.

Kilenc emberrel is volt olyan a Diósgyőr, mint az Újpest a kettejük bajnokján.A labdarúgó NB I 2. fordulójának zárómeccsét vasárnap este a fővárosban, a Megyeri úti Szusza Ferenc stadionban játszották, amelyen az Újpest FC a Diósgyőri VTK gárdáját fogadta. A vendégek csapatának kerete ugyan bővül pénteken este, miután szerződtették a 24 éves elefántcsontparti Georges Griffiths-szet, de ennek a lila-fehérek elleni bajnokin nem volt látszata. Ugyanis a labdarúgó leigazolásához, játékengedélyének kiállításához még néhány dokumentumot be kell szerezni (köztük például a tartózkodási engedélyt, a munkavállalási engedélyt is, amelyeket csak hivatali, vagyis hétköznapokon lehet intézni), így a hetek óta várt csatár bemutatkozására még odébb van, erre leghamarabb egy hét múlva, a Haladás elleni diósgyőri bajnokin kerülhet sor (ugyanis az Európa Liga meccsen, csütörtökön az FK Krasznodar ellen, Oroszországban sem szerepelhet, mivel az EL-re csak az adott forduló előtt lehet új játékost nevezni).

Így aztán ő nem került be a csapatba, viszont három olyan játékos (Rados, Bognár I., Grumic), aki csere volt csütörtökön, az FK Krasznodar ellen, mostanra kezdő lett, pluszan Bori, valamint Okuka is, ezekkel összefüggésben maradt ki a három EL lecserélt, Antal, Eperjesi, Debreceni, továbbá Németh M. és Gosztonyi.

Az Újpestben ezúttal nem kapott lehetőséget Vadász, aki néhány hónapja még a Diósgyőr játékosa volt, ott volt viszont a kezdőben a majdnem DVTK-s játékos lett Nagy G., aki a Szombathelyi Haladásból érkezvén végül mégis inkább úgy döntött, hogy nem megy olyan messzire, megáll inkább félúton, Újpesten.

Mivel mindkét csapat megnyerte az 1. fordulóban lejátszott meccsét, így ennek a találkozónak túl a presztízsen az volt a tétje, hogy melyik együttesnek sikerül megőriznie a hibátlanságát. Persze ebben a párharcban nem csak a győzelem-vereség volt benne, hanem a döntetlen is, elég talán csak felidézni a két csapat legutóbbi összecsapását, a májusi Magyar Kupa döntőt (amelyet végül a lilák nyertek meg 11-esekkel). Érdekesség, hogy Sivic Tomislav a meccs előtt két nappal olyan meglepő nyilatkozatot tett, hogy a döntetlennel ezúttal beérné, viszont a pályán ebből nem látszott semmi.

Pár perc alatt kiderült, hogy a diósgyőri szakvezető csak ,,altatott”, ugyanis a piros-fehérek az első perctől kezdeményezők voltak, folyamatosan az Újpest térfelén tartották a labdát, olyan volt a szereposztás a játéktéren, mintha a DVTK lenne hazai pályán. A lilák leginkább azzal vétették észre magukat, hogy rúgtak, szúrtak, de futballozni azt nem tudtak, mert ezt a diósgyőriek nem engedték nekik, még kontrát sem sikerült vezetniük az első félidő első felében. A labdát többet birtokló vendégek viszont igazán komoly helyzetet csak a játékrész közepén tudtak kialakítani: Okuka beadása után Grumic lövésénél Balajczának nagy szerencséje volt, hogy a testéről a kapu fölé perdült a labda. Ez volt az a pont, ami után a hazaiak egy picit megélénkültek, ki tudtak jönni saját térfelükről, de mivel lassúak, körülményesek, pontatlanok voltak, és mint egy öreg kőműves, olyan tempóban építkeztek, nagy veszélyt nem jelentettek Rados kapujára. A gól nélküli első 45 percben egy veszteség azért érte a DVTK-t, az addig jól játszó Eleket bokaficamja miatt le kellett cserélni.

Fordulás után

A második félidőt Okuka távoli bombája vezette be, majd Bacsa passza után Grumic a lövése a jobb kapufáról pattant ki, történt mindez egy minutum alatt, a 46. percben. Pár perccel később Bacsa újabb jó beadását Takács T. fejelte a bal alsó sarok mellé, de a következő helyzet már gólt hozott, a becserélt csatár beadását Grumic fejelte a kapuba. Erre mondják azt, hogy érett. Nem a szőlő, amiről a DVTK szurkolók énekeltek időről időre, hanem a gól. Sokat tett ezért a piros-fehér gárda, többek között azt is, hogy Takács T. pályára érkeztével, már három csatárral játszottak. De a diósgyőri öröm nem tartott sokáig, mert az Újpest az első helyzetéből, kapura küldött labdájából egyenlített. Suljic fejesgólja után 7 perccel hátrányba került a Diósgyőr, emberbe, mert Egerszegi összeszedte második sárga lapját. Sivic edző ekkor ismét átszervezte csapatát, Debrecenit beküldte a védelem tengelyébe, ahonnan Kádár lépett eggyel előrébb, szűrőnek. Volt miért izgulni innentől, a 72. percben a hazai drukkerek szívéről esett le nagy kő, amikor Grumic lábáról a bal kapufa mellé csorgott a laszti, aztán a frissen becserélt vendég játékos hibázott óriásit, kiállítást érő szabálytalanságot követett el. A DVTK 9 emberrel próbálta tartani a döntetlent, volt, amikor olyan jól ment, hogy a vendég drukkerek 1 percen át olléztak kedvenceik labdatartása közepette, de persze az idő nagy részében védekeztek. A hajrában hiba nélkül, így 1 pontot szereztek. Csak egyet, mert bár sikerült elaltatniuk az újpestieket, a két kiállítás miatt elszállt az esélyük a győzelem megszerzésre, annak ellenére, hogy ez vastagon benne volt a meccsben.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv:

Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Budapest, 3605 néző. V.: Vad II. (Tóth II. V., Kispál).


Újpest FC: Balajcza (6) – Nagy J. (5), Heris (5), Litauszki (5), Forró (5) – Balogh B. (5) – Simon K. (5), Nagy G. (5), Vasiljevic (5), Suljic (5) – Stanisavljevic (4). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Okuka (7), Alves (6), Kádár (6), Husic (6) – Bori (5), Egerszegi (6-2=4), Elek Á. (7), Bognár I. (5) – Grumic (7), Bacsa (6). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Elek Á. helyett Takács T. (6) a 44., Simon K. helyett M Boma (5) a 61., Bognár I. helyett Debreceni (1) a 70., Bacsa helyett Németh M. (-) a 87., Balogh B. helyett Kosovic (-) a 88. percben.


Sárga lap: Okuka a 26., Forró a 27., Egerszegi az 58., Suljic a 69., Nagy G. a 80. percben.


Kiállítva: Egerszegi a 67., Debreceni a 76. percben.


Gólszerző: Grumic (0-1) az 52., Suljic (1-1) a 60. percben.


Nebojsa Vignjevic: – Egy dolog hiányzott, de az nagyon a mai napon, a csapat, amit csapatnak nevezünk, mert sok volt az egyénieskedés. Csak vártunk, hogy hibázzon a DVTK, az látszott, hogy ellenfelünknek mi a terve, a miénk viszont nem. A második játékrészben valamivel jobbak voltunk, és miután hátrányba kerültünk sikerült egyenlíteni. Amikor kettős emberelőnybe voltunk, már több agresszivitás látszott, volt több lehetőségünk a gólszerzésre, a győzelem megszerzésére, de nem érdemeltük volna meg, hogy itthon tartsuk a 3 pontot.

Sivic Tomislav: – Sajnos, nekünk rossz tapasztalataink vannak az újpesti pályáról, itt a döntetlen általában jónak számít. Mi ezen a meccsen jól játszottunk, a csapat küzdött, hajtott. Megleptük ellenfelünket azzal, hogy két csatárral kezdtünk, és az történt a pályán, amit mi akartunk, bár az első félidőben még hiányzott a gól. A második játékrészben viszont sikerült betalálnunk, az Újpestnek pedig egyenlíteni, utána jöttek a kiállítások. Az első piros után is két csatárral játszottunk, hittünk, bíztunk benne, hogy többet ki tudtunk hozni, mint 1 pontot. Jó meccs volt, a szurkolók élvezték, legyen ilyen minél több Magyarországon.


Percek, események

52. perc: Takács T. a jobb oldalról remekül ívelte középre a labdát, ahol Grumic a védőjét megelőzve 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 0-1.60. perc: Egy jobb oldali hazai akciónál a diósgyőri védők feje fölött átszállt a labda, ami így pont jó lett Suljicnak, aki 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-1.

67. perc: Egerszegi rúgta meg Stanisavljevicet a diósgyőri térfél közepén, és a játékvezető ezért sárgát adott a DVTK játékosának. Mivel ez volt neki ezen a meccsen a második, így a piros is előkerült, 10 főre fogyatkozott a vendégcsapat.

76. perc: Egy hazai indításnál Debreceni helyezkedett rosszul, amit azzal tetőzött, hogy lerántotta a mellette kitörni készülő M Bomát, amiért egyből pirosat kapott, 9 diósgyőri maradt a pályán.




Újpest vs. DVTK - Edzői nyilatkozatok

"Sajnos, nekünk rossz tapasztalataink vannak az újpesti pályáról, itt a döntetlen általában jónak számít" - kezdte nyilatkozatát Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője az Újpest elleni 1-1-es döntetlen után. tovább »

Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella - 2. forduló

Budapest, 2014. augusztus 1., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának eredményei és programja. tovább »

BOON-ÉLŐ - Újpest vs. DVTK 1-1 (0-0)

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 2. fordulójának záró mérkőzésén a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC vendégeként lépett pályára a Szusza Ferenc Stadionban vasárnap 20.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!