Sport

2014.08.11. 10:49

DVTK vs. Haladás - Két öngól között egy rendes

Miskolc - A Diósgyőr ha fáradtan is, de legyűrte a Haladást, és a harmadik helyre jött fel a tabellán.

Miskolc - A Diósgyőr ha fáradtan is, de legyűrte a Haladást, és a harmadik helyre jött fel a tabellán.A labdarúgó NB I 3. fordulójában egy meccset rendeztek vasárnap, ezen a Diósgyőri VTK együttese a Szombathelyi Haladást fogadta. A hazaik meglehetősen tartalékosan álltak fel, hiszen 5 játékosukra nem számíthattak: Barczit a Lovecs elleni Európa Liga meccsen vesztették el sérülése miatt, Antalt a Krasznodar elleni mérkőzésen ugyancsak sérülés miatt, Eleket hasonló ok miatt az Újpest elleni bajnokin. Ez utóbbi meccsen Egerszegit és Debrecenit is kiállították, így ők eltiltásukat töltötték a Vas megyei csapat vendégjátéka idején. Aki pedig pluszban lehetne, az nincs: a több mint egy hete szerződtetett elefántcsontparti támadó, Georges Griffiths játékengedélye még nincs meg, nem adta ki az osztrák szövetség, ami nem is csoda, hiszen még nem volt, aki kikérje. Ugyanis az Észak-Magyarország információi szerint ehhez az kell, hogy mindkét klub az Európai Labdarúgó Szövetség webes átigazolási oldalán jelezze a csapatváltást, és ezt eddig csak a DVTK tette meg, a pénteki napon.

A sok hazai hiányzóra lehet, hogy a Haladás szurkolói csak legyintettek, hiszen náluk a tavalyi kerete közel fele elment a nyáron, a legjobbjuk, - aki nem kizárt, hogy szintén távozik, - a csatár Radó pedig nem tudta vállalni a játékost sérülés miatt. Már jegyzőkönyvben voltak a kezdőcsapatok, amikor kis híján változtatni kellett ezen, és majdnem újoncot avatott a DVTK. Rados ugyanis a bemelegítésnél megsérült, és eltartott egy ideig, amíg összedrótozták, de mivel ez végül sikerült, így a fiatal diósgyőri kapus, Egyed lámpaláza lejjebb húzódhatott.

A meccs elejétől a DVTK volt a kezdeményezőbb, de picit fáradtnak tűntek a ,,csíkos urak”, amire azért számítani lehetett, hiszen a hétközi Európa Liga meccs, és az ezzel járó hosszú utazás sokat kivett a játékosokból, akiknek tulajdonképpen 1 napjuk maradt bajnoki meccsre való felkészülésre, szemben a Haladás 1 hetével. A hazai gárda aktívabb játéka eredményezett ugyan néhány helyzetet, de ezekből nem lett, nem lehetett gól, az egész meccsre jellemző dekoncentráltság miatt. A fél órán keresztül jól tömörülő Haladás a semmiből érkezve, Nagy O. kapufájával jelezte, hogy kedvük lenne még az 1 pontnál is többre. Mivel az első félidő harmadik fertályórájában a szombathelyiek bátorságát nem tudták ember közelből figyelni a diósgyőriek, így egyre többet ficánkoltak a vendégek. Gól azonban nem született az első játékrészben, mert a DVTK nem volt jó passzban, a Haladás pedig nem volt annyira izmos, hogy ezt összehozza.

Fordulás után

A térfélcserét követően picit pörgősebb lett a Diósgyőr, de a vendégek jól tömörültek, nem lehetett őket átjátszani. Jöttek a cserék a hazai oldalon, és a frissítés eredményt hozott. Elsősorban Gosztonyi aktív játéka és a vendégek balszerencséje kellett a DVTK vezető találatához. Az öngól után szinte azonnal egyenlíthetett volna a Haladás, de Halmosi és Nagy akciója végén kimaradt a ziccer. A vendégek ekkor még hittek benne, hogy meg lehet az X, csakhogy miközben nagy erőkkel támadtak, a Diósgyőr végig vitt egy kontrát, és ha nem is első szándékból, de a kipattanóból sikerült eldönteni a meccset. A mérkőzés hajrájában már különösebb hit nélkül játszottak a szombathelyiek, és a szegény embert még az ág is húzta, a végén kaptak egy újabb öngólt.

Bár az eredményt látva simának tűnhet a meccs, nem volt az, de a DVTK-t dicséret illeti, hogy bágyadtan is sikerült három góllal ellenfele fölé kerekednie. Ha pedig majd kimegy a fáradtság, fog még jobban is játszani a csapat, hiszen tudnak, ezt már láttuk. Ami pedig a jelent illeti: most ilyen teljesítménnyel is az élbolyba tudtak ugrani, és ez a lényeg.


Orosz Lajosra emlékeztek

A meccs gyászszünettel kezdődött, a csütörtökön tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt Orosz Lajosra (és feleségére) emlékeztek a stadionban. A 2002 és 2010 között Miskolc alpolgármesterként, a sportot felügyelő városvezetőként dolgozott diósgyőri szurkoló politikusról lehet, nem mindenki tudja, hogy jelentős szerepe volt abban, hogy a jelenleg a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság éppen 10 évvel ezelőtt Siófokról Miskolcra költözött, és így lett 4 év szünet után újra élvonalbeli foci a városban, amely azóta is tart.


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)

Diósgyőr, 5156 néző. V.: Németh Á. (Berettyán, Horváth R.).


Diósgyőri VTK: Rados (6) – Okuka (5), Alves (6), Kádár (6), Husic (5) – Bori (4) – Bacsa (4), Bognár I. (4), Nikházi (4) – Takács T. (4), Grumic (4). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Szombathelyi Haladás: Rózsa (6) – Medgyes (5), Dvorschák (5), Devecseri (5), Katona (5) – Jagodics (5) – Fehér (5), Szakály (4), Nagy O. (6), Halmosi (5) – Zamostny (4). Vezetőedző: Artner Tamás.


Csere: Zamostny helyett Jancsó (4) a 46., Takács T. helyett Gosztonyi (6) az 52., Bori helyett Marjanovic (6) a 64., Jagodics helyett Gaál (-) a 75., Szakály helyett Városi (-) a 75., Bognár I. helyett Németh M. (-) a 77. percben.


Sárga lap: Halmosi a 23., Okuka a 23., Bori a 62., Jancsó a 65., Gosztonyi a 69., Devecseri a 78., Marjanovic a 90., Katona a 90., Nagy O. a 92. percben.


Gólszerző: Jagodics, öngól (1-0) a 68., Németh M. (2-0) a 82., Fehér, öngól (3-0) a 92. percben.


Sivic Tomislav: – Mondtam a meccs előtt is, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert mi az elmúlt időszakban sok összecsapást játszottunk, és az ezzel összefüggő utazások miatt is fáradtabbak voltunk. Ez látszott az elején, kellett is egy félidő, hogy bemelegedjünk, de a két csere után már jobbak voltunk. Nagyon nehéz volt szétbontani a Haladás védelmét, nagyon jól zártak a szombathelyiek, de miután megszereztük az első gólt, azért már könnyebb dolgunk volt. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Artner Tamás: – Akkor kaptuk a gólt, amikor az nem volt benne a Diósgyőr játékában. Az első negyedórában voltak veszélyesek a hazaiak. Amikor a második félidőben a szerencsétlen öngólt született, utána támadóvá tettük a játékunkat, de kaptuk egy kontragólt, aztán a végén még egy öngólt, ami már nem osztott, nem szorzott. Ez egy ilyen meccs volt.


Percek, események

68. perc: Gosztonyi futott fel a baloldalon, és megpróbálta középre lőni a labdát. Ezt akarta megakadályozni a vissza rohanó Jagodics, aki úgy ért bele a labdába, hogy az ötösön belül róla a gólvonal mögé vágódott a labda, (öngól0-1.


82. perc: Támadott a Haladás, gólt szerzett a Diósgyőr: egy hazai kontra során négyen vezették fel a labdát kettő ellen, Bacsától Gosztonyihoz került a labda, az ő 16 méterről eleresztett lövése még kijött Rózsa kapusról, viszont a bal oldalról Németh M. ismételhetett és az ő 7 méteres löketét, már csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a vendégek hálóőre, 2-0.


92. perc: Gosztonyi tette ki balra a labdát Husicnak, aki beadásával középen Grumicot kereste, ám a visszafutó Fehér ért bele a játékszerbe, akiről az a saját kapujába vágódott, (öngól3-0.



A mérkőzés 28. percében több diósgyőri szurkolói csoport (köztük a Bajtársak is) bevonta a transzparenseit az északi kanyarban miután a Sturm und Drang zászlaját az MLSZ ellenőre levetette. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 3. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Szombathelyi Haladást fogadta vasárnap 18.30-tól az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!