Sport

2014.08.12. 08:57

Aluinvent-DVTK: Bálint, Czank és Szabó B. is

Miskolc - Miguel del Jesús López Alonsó, az Aluinvent-DVTK kosárlabdacsapatának edzője visszatért.

Miskolc - Miguel del Jesús López Alonsó, az Aluinvent-DVTK kosárlabdacsapatának edzője visszatért.Múlt héten szerdán késő este érkezett meg Miskolcra, az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, Miguel del Jesús López Alonsó, és csütörtökön már munkához is látott, egyelőre még csapat nélkül, hiszen a felkészülést csak augusztus 18-án kezdik meg a diósgyőri játékosok. A spanyol szakember otthonából, a Kanári-szigetekről érkezett vissza Magyarországra, és először azt kérdeztük tőle: jól telt-e a nyara, sütött-e arrafelé a nap? Válaszként a kosárlabdaedző az alkarjára nézett, majd a vele egy irodában ülő Szabó István technikai menedzserére, és a színösszevetésből, a barnaság tekintetében kiütéses győzelmet aratva, így válaszolt:

– Elég sokat sütött, de nem volt ilyen meleg, mint amilyen Miskolcon van. Itt mintha sokkal erősebb lenne a hőség, még így is, a felhőkkel teli égbolt alatt, valószínűleg a magas páratartalom miatt, és talán azért is, mert a Kanári-szigeteken jobban mozog a levegő, ott fúj a szél.

Miguel del Jesús López Alonsótól azt is megkérdeztük, hogy miért érkezett Miskolcra másfél héttel hamarabb annál, mint hogy elkezdődik a csapat felkészülése.

– Kétségtelen, hogy a felkészülés csak augusztus 18-án indul a játékosokkal, de a szezon kezdését elő kell készíteni, a stáb minden tagjával kell beszéljünk, egyeztessünk, kezdve a klub technikai munkatársaitól, a csapat mellett dolgozó edzőkön át, egészen a gyúróig – mondta a szakvezető. – Ugye, ez lesz az első olyan közös szezonunk, amit együtt kezdünk, és azt szeretném, hogy már az első naptól kezdve minden zökkenőmentesen működjön, erre kellenek ezek a plusz napok, amennyivel hamarabb jöttem.

A mocorgásról

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a játékosok csak 18-án kezdik meg a „mocorgást”, vagy van egyénre szabott erőnléti tervük, amelyet korábban megkaptak, és azt hajtják végre ezekben a napokban.

– Nem adtunk ki ilyet, mert a játékosok a különböző nyári igénybevételek, a válogatottnál, akár a felnőttnél, akár a korosztályosnál eltöltött időszakok miatt nagyon különböző munkát végeztek – mondta az edző. – Ez az egyik. A másik, hogy profi játékosokról beszélünk, akik tisztában vannak azzal, hogy nincs teljes leeresztés, szinten kell tartani magukat, olyan erőállapotban kell megérkezniük a jövő hét utáni hét hétfőjén, hogy terhelhetőek legyenek. És nem mellékesen a felkészülés kezdetétől számítva 8 hetünk lesz arra, hogy a bajnoksághoz szükséges ritmusba kerüljünk, és ennyi időnek elegendőnek kell lennie erre.

ÉM-BCS


A vezetőedző a csapat keretéről

Azt is felvetettük, hogy nem sokat lehet tudni arról, hogy kikkel kezdi meg a felkészülést, hiszen eddig hivatalosan csak annyi derült ki, hogy a tavalyi keretből Raven, Sverrisdóttir, Jansone, Vincze és Bukovszki távozik, nem hivatalosan pedig az, hogy Dubei, Horváth B. és Szabó P. az előttünk álló szezonban is a Diósgyőr játékosa lesz.

– Ami a tavalyi keretet illeti: ezek az információk megfelelnek a valóságnak – felelte az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – A további négy játékossal kapcsolatban annyit, hogy tudtommal a két magyar válogatott kerettag, Czank Tímea és Bálint Réka is a mi játékosunk lesz a 2014/15-ös évadban, ahogy a fiatal Szabó Brigitta is, vagyis az előző idény csapatából hatan maradnak, és ugyanennyien nem, mert az amerikai Rebecca Tobin úgy döntött, hogy inkább Franciaországban folytatja pályafutását. A csapatépítéssel, kialakítással kapcsolatban az elkövetkező napokban, hetekben lesznek további bejelentések.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!