Sport

2014.05.26. 21:39

Vanek Margit nyerte a TIGRA Magyar Nagydíjat

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi XXIII. REMAT Tisza Triatlon vasárnapi folytatásban rendezte meg a TVK-Mali TK a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíjat, melynek női elit versenyében a budaörsiek aquatlon világbajnoka, Vanek Margit bizonyult a legjobbnak.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi XXIII. REMAT Tisza Triatlon vasárnapi folytatásban rendezte meg a TVK-Mali TK a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíjat, melynek női elit versenyében a budaörsiek aquatlon világbajnoka, Vanek Margit bizonyult a legjobbnak.A Nagydíj mellett az újoncok futama , a gyermek, serdülő, ifjúsági ranglista verseny, a Sprinttávú Kiemelt Triatlon Amatőr kupa, az EMMI Triatlon Diákolimpia és a II. Paratriatlon Országos Bajnokság is a program része volt. Ez utóbbi futamban világbajnokunk, Boronkay Péter, aki nemrégiben a yokohamai világkupán ezüstérmes lett, tökéletes erőállapotban versenyezve vágott vissza a 2013-ban a bajnoki elsőséget előle elhalászó Balogh Zoltánnak, aki ezúttal ezüstérmes lett. Ők és a további három kategóriába sorolt sporttársaik ezúttal is olyan példát adtak küzdeni tudásból, akaraterőből, a sport iránti alázatból, ami minden jelenlevő lelkét megérintette.

Kokó is a mezőnyben

A szenior férfiak igazán népes mezőnyében találkozhattunk egy debütálóval, az egykori olimpiai-, világ. és Európa-bajnok ökölvívóval, Kovács Kokó Istvánnal is, aki a következőket mondta: - 30 évvel ezelőtt innen nem messze, Nyíregyházán kezdődött a sportolói pályafutásom, most pedig első hivatalos triatlon versenyem álltam rajthoz. Alapvetően jó állapotban vagyok, nem tartottam attól, hogy erővel nem bírom. Az úszástól kicsit féltem, mert még nem megy a gyors, a kerékpározás során pedig a bolyban való haladást kell tanulnom. Két éve kaptam rá komolyabban a futásra, már több maratont is teljesítettem, így ezzel a számmal most sem volt gondom. Örülök, hogy eljöttem, csodálatos élménnyel gazdagodtam! Óriási gratuláció valamennyi szervezőnek, közreműködőnek. Egy fantasztikus sportágra találtam rá. Mindenkinek köszönöm, aki részese volt ennek! A Fradiban olyan nagyszerű csapatra, edzőkre, sporttársakra találtam, akik segítenek majd hiányosságaim csökkentésére, kiküszöbölésére. Kropkó Péter barátom rábeszélt arra, hogy induljak az augusztusi, budapesti 70.3-as versenyen, de céljaim között szerepel az ironman táv teljesítése is.

Bejött a papírforma

A délután rajtoló elit kategóriás hölgyeknél a 750 méteres úszás befejeztével Vanek Margit és Hargitai Henrietta rohant ki az első két helyen a kerékpáros depóból, de 15 másodpercen belül még tízen vették őket üldözőbe. A két körös, összesen 20 km-es kerékpározásra egy 15 tagú „vonat” állt össze, de a második váltásra már csak öten - Vanek, Hargitai, Fuchs Renáta, Zelinka Gabriella és Vizi Viktória maradtak. A szintén két körből álló, 5 km-es futás közben Vanek Margit az ellenfeleket és a kánikulát is uralta és magabiztos győzelmet aratott, megelőzve a jól hajrázó Zelinka Gabriellát és a kissé lemaradó Fuchs Renátát.

Vanek Margit (Budaörsi TKE): - Nagy volt a nyomás rajtam, mindenki elvárta, hogy megnyerjem ezt a versenyt, ami végül sikerült. Bicsák Flóra ugyan jobbat futott nálam, de mivel úszáson „le tudtam rakni”, így utána már nem volt gondom.


Eredmények

TIGRA Triatlon Magyar Nagydíj, elit női abszolút (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás):

  • Vanek Margit (Budaörsi TKE) 1:00:28 óra,
  • Zelinka Gabriella (UNIQA Team Újbuda TC) 1:00:49,
  • Fuchs Renáta (UNIQA Team Újbuda TC) 1:02.04.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!