Sport

2014.04.28. 09:01

Mezőkövesd Zsóry FC: A góllövés elleni oltóanyag még hat

Ismét kikapott és szinte reménytelen helyzetbe került a matyóvárosiak NB I-es labdarúgócsapata.

Ismét kikapott és szinte reménytelen helyzetbe került a matyóvárosiak NB I-es labdarúgócsapata.A vendégek vezetőedzője ezúttal is bátor volt: három támadót jelölt kezdőcsapatába annak érdekében, hogy az életéért küzdő csapata gólt, vagy gólokat, ezáltal pontot, vagy pontokat szerezzen. A vasi kirándulás persze nem ígért semmi jót a borsodiaknak, aki tavaly szeptemberben nyertek utoljára vendégként. Az első félidőben a szombathelyiek kezdeményeztek többet, a Mezőkövesd pedig – amikor lehetősége volt rá – letámadott, valamint szórványos kontrákkal próbálkozott. A vendégek hátsó alakzata jól állt a lábán, ha pedig kellett, mindig a helyén volt Horváth T., aki több bravúrt is bemutatott. Az iram és a színvonal sem ütötte meg a közepest, egymást érték az átadási hibák, a „szerencsétlen" megoldások, gólhelyzet pedig alig akadt. A békés játszadozást a közönség halk füttyel honorálta az első játékrész végén.

Harsányi rontott

A szünet után változott a játék képe. A Zsóry FC csatárai előtt nagy lehetőségek adódtak, de mivel Harsányi és Rajczi már hetekkel ezelőtt megkapta a góllövés elleni védőoltást, a Haladás hálója érintetlen maradt. Aztán jött a hajrá, amelytől mindig annyira retteg a Mezőkövesd, és végül be is következett a már szokásosnak mondható koreográfia. Radót egyedül hagyták a belső védők középen, a hazaiak házi gólkirálya pedig a kapuba fejelt (a mezőny legjobbja, Horváth T. csaknem ezt is hárította) és ezzel eldöntötte a 3 pont sorsát. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, ezzel azonban Bognárék már nem mennek semmire. Tavaszi vesszőfutásukat annak „köszönhetik", hogy nyolc mérkőzésükön mindössze négyszer tudták bevenni ellenfeleik kapuját, ennek következtében csak öt pontot gyűjtöttek úgy, hogy az idén ötödször veszítettek 1-0-ra.

Szinte reménytelen

Szombaton estig abban bízhattak a sárga-kékek, hogy a Paks alulmúlja őket és így továbbra is vonal fölöttiek maradnak, de ez a kalkulációjuk sem jött be, ezért a Kaposvár mellett már szinte biztos kiesőnek tűnnek. Ugyanis sorsolásuk semmi jót nem ígér számukra (hazai környezetben a dobogóért küzdő Fradit és a Videotont fogadják, míg vendégként Győrbe és Pécsre látogatnak), ráadásul játékosaik közül többen (elsősorban a „nagynevű", de gyengécske támadóik) hónapok óta nem ütik meg az élvonalbeli szintet. Nagy kérdés, hogy a csodán kívül mi, vagy ki segíthet még a mezőkövesdieken.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

 

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Szombathely, 2500 néző. V.: Becséri (Erős, Horváth Z.).


Szombathelyi Haladás: Rózsa (5) – Fehér Z. (5), Guzmics (6), Tóth P. (5), Bosnjak (5) – Simon Á. (5), Iszlai (5) – Hrepka (4), Nagy I G. (5), Halmosi (5) – Radó (6). Vezetőedző: Artner Tamás.

Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. (7) – Búrány (5), Szalai V. (5), Gévay (5), Fótyik (5) – Dobos (5), Velicky (5), Bognár I. (5), Harsányi (3) – Menougong (4), Rajczi (3). Vezetőedző: Véber György.


Csere: Iszlai helyett Németh M. (5) a 46., Hrepka helyett Gyurján (5) a 46., Menougong helyett Balajti (4) a 61., Dobos helyett Takács P. (-) a 68., Bognár I. helyett Hegedűs D. (-) a 74., Radó helyett Schimmer (-) a 90. percben.


Sárga lap: Szalai V. a 17., Simon Á. a 20., Búrány a 44., Velicky a 45., Radó a 77., Gévay a 77., Bosnjak a 82., Nagy I G. a 88. percben.


Gólszerző: Radó (1-0) a 79. percben.


Artner Tamás: – Gratulálok a csapatomnak, de a kollégáménak is. Az első félidőben letámadtak minket, ennek pedig az ellenszerét nem találtuk. Az utolsó bő húsz percben voltak meg a helyzeteink. A játéka alapján egyáltalán nem kieső csapat a Mezőkövesd. Mérges voltam a játékosokra, a szünetben rájuk is pirítottam. Azért nyertünk, mert nálunk van legalább öt jó karakterű játékos, például Guzmics, Tóth, Fehér, Simon és Radó volt ilyen szinten kiemelkedő.

Véber György: – Fantasztikus, hogy a Haladás versenyben van a dobogóért. Számomra jó ideje kínszenvedés a sajtótájékoztató. A Haladás egy jó 20 perccel nyerte meg a meccset. Komoly okai vannak, hogy ismét képtelenek voltunk pontot szerezni és megint a hajrában veszítettünk. Nem erőnléti probléma ez: 90 percig kellene olyan teljesítményt nyújtani, ami elegendő lenne a pontszerzéshez. Több játékos túl sokat enged meg magának: most például hárman a kezdőből és ketten a cserék közül, és ezt nem tudjuk elviselni.


A gól története

79. perc: Fehér jobb oldali beadására Radó érkezett és 5 méterről úgy fejelt a kapu bal oldalába, hogy a vetődő Horváth T. már csak beleütni tudott a labdába, 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!