Sport

2014.04.22. 14:17

Bacsa és a kövesdi bankcsőd

Mezőkövesd - A DVTK győzött a Mezőkövesden vasárnap este rendezett NB I-es labdarúgó mérkőzésen.

Mezőkövesd - A DVTK győzött a Mezőkövesden vasárnap este rendezett NB I-es labdarúgó mérkőzésen.A matyóvárosiak rossz előjelekkel készülődtek: kerettagjaik közül nem számíthattak Szalai V.-re, Vermesre, Fótyikra, Hegedűs D.-re és Kiss M.-re sem. A kényszerből alaposan felforgatott hazaiak teljesítményén ez azonban nem látszott: a Mezőkövesd Zsóry FC az egész tavaszi szezonban ezúttal nyújtotta a legjobb teljesítményt. A sárga-kékek hátsó alakzata jól állt a lábán, Bognárék szervezetten futballoztak, pontosan adogattak a mezőnyben és ezúttal az abszolút gólhelyzetekig is eljutottak. Menougong és Melczer viszont képtelen volt gólra váltani lehetőségét és ez – mint később kiderült – a hajrában megbosszulta magát. Az első negyvenöt percben egyébként sok esemény történt a pályán, a találkozót így kifejezetten élvezhette a szép számú közönség (a kövesdi vezetők szerint stadionjukban nézőcsúcs született). Tetszetősek voltak a párharcok és taktikai csata „zaja" a lelátókra is feljutott. A három kapufából kettőt a hazaiak, egyet a diósgyőriek jegyeztek: a 19. percben Menougong már csak Radossal állt szemben, célzása után a felső lécről lepattanó labdát sokan benn látták (a televíziós felvételek többszöri megtekintése után a kockákat elemző szakemberek már a lefújást követően azt mondták, hogy a játékszer a gólvonalra perdült, teljes terjedelmével nem került a kapuba), de maradt a 0-0-ás állás. Aztán Gosztonyi távolról, Melczer közelről „találkozott" a keresztléccel, így jöhetett a szünet.

A hajrában

A fordulás után mindkét gárda a védőmunkára koncentrált, a támadók számára így kevesebb terület és „levegő" maradt. A bennmaradásért küzdő újonc jobban futballozott, szemre tetszetősebben játszott, mint a dobogós helyért harcoló Diósgyőr. Nagy volt az iram és a színvonal is felülmúlta az NB I átlagát. A játékosok hajtottak, mindent beleadtak, s már-már úgy tűnt, hogy egyetlen találatot sem láthat a publikum. A vendégek a véghajrában azonban a szemfüles Bacsa révén „beköszöntek", így a kövesdieket újra elérte a végzet: megint az utolsó pillanatokban buktak el. Ezt persze maguknak köszönhetik, hiszen ismét gólképtelenek voltak, tavasszal mindössze négyszer tudták bevenni ellenfeleik hálóját. A DVTK-t az dicséri, hogy önmagához képest halványabb játékkal is képes volt 3 pontot gyűjteni, így versenyben maradt a bronzéremért, míg a mezőkövesdiek – tekintettel „gyilkosan" nehéz sorsolásukra – nagy bajba kerültek, rajtuk valószínűleg csak a bravúrpontok segíthetnek. A meccs krónikájához tartozik még a sportszerű légkör: a pályán és – tekintettel a nagy rendőri készültségre – azon kívül, továbbá a nézőtéren egyaránt jól vizsgáztak a szereplők.

ÉM-KT


Így látta a DVTK nyerőembere

Bacsa Patrik az 55. percben lépett pályára és a 91. percben 3 pontot érő gólt szerzett csapatának. Az öltözőben érthetően boldogan nyilatkozott: „Amikor Futács nekiszaladt a szabadrúgás elvégzésének, arra gondoltam, hogy most nagyon kell figyelnem, hátha elém kerül a labda. Így is lett, egyszer csak arra eszméltem, hogy nálam van a játékszer. Éreztem, hogy nagyon gyorsan kell cselekednem, hiszen a védők gyűrűjében vagyok. Ezért a labda átvétele után egyből megcéloztam a bal felső sarkot és mivel jól találtam el, Horváthnak esélye sem volt lövésem a hárítására."



Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 5000 néző. V.: Vad II (Kispál, Ring).


Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. (6) – Búrány (5), Velicky (5), Gévay (5), Hegedűs Cs. (5) – Takács P. (5) – Dobos (5), Bognár I. (6), Melczer (5) – Menougong (6), Harsányi (4). Vezetőedző: Véber György.

Diósgyőri VTK: Rados (5) – Vági (5), Vadász (6), Kádár (6), Husic (5) – Batioja (5), Nikházi (4), Elek Á. (5), Gosztonyi (5) – Futács (5), Grumic (4). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Nikházi helyett Bacsa (6) az 55., Gosztonyi helyett Kostic (5) az 55., Batioja helyett Marjanovic (-) a 69., Dobos helyett Farkas B. (-) a 79., Takács P. helyett Sigér (-) a 86., Menougong helyett Rajczi (-) a 89. percben.


Sárga lap: Melczer a 22., Hegedűs Cs. a 29., Dobos a 40., Elek Á. az 53., Bognár I. a 71. percben.


Gólszerző: Bacsa (0-1) a 91. percben.


Véber György: – Toldozott-foldozott összeállításban léptünk pályára. Nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen minimum járt volna nekünk. Bankcsőd közeli helyzetben vagyunk, mert nem tudjuk kivenni azt, amit beteszünk. Háromszor voltunk a kapussal szemben, de a nagy görcsben képtelenek voltunk élni ezekkel a lehetőségekkel, mert megint rossz döntéseket hoztunk. A DVTK az első helyzetét értékesítette, mi pedig a ziccereket kihagyva büntettük meg magunkat.

Sivic Tomislav: – A meccs előtt is mondtam, hogy szépségben ezúttal nem fogunk meghalni. Nagy taktikai csatát vívtunk a kitűnő hazaiakkal, akiknek az első félidőben volt pár helyzetük, mi pedig a hajrában kis szerencsével nyertünk azért, mert hosszabb volt a kispadunk. Mindig mondom, hogy a bankból csak azt lehet kivenni, amit oda előzőleg beteszünk. Számunkra ez szép győzelem, és fontos három pont volt. Az utolsó fél órában négy csatárunk volt a pályán, ezzel kockázatot vállaltam, most így jött ki, sikerrel jártunk.



A gól története

91. perc: Futács végzett el szabadrúgást 35 méterre a kaputól. Lapos labdája egy-két pattanás után, a lábak között Bacsához került. A csereként beállt támadó átvette, majd jobbal, 7 méterről a tehetetlen Horváth T. mellett a bal felső sarokba emelt, 0-1.




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!