Sport

2013.10.04. 13:36

Az újonc megveri az újoncot?

Szombaton 18 órakor kezdik a Mezőkövesdi KC – SZESE Győr NB I-es férfi kézilabda mérkőzést.

Szombaton 18 órakor kezdik a Mezőkövesdi KC – SZESE Győr NB I-es férfi kézilabda mérkőzést.Az összecsapásra az élvonal 7. fordulója keretében kerül sor. A kövesdiek eddig 1 pontot szereztek, legutóbbi – szerdán rendezett – meccsüket Vácott bukták el.

– Nagyon rosszul kezdtünk a Duna-partján, hiszen ellenfelünk a találkozó elején 8-0-ra húzott el – kesergett Avar György, a matyóvárosiak edzője. – Ilyen helyzetből szinte nem lehet talpra állni, bár minden erőnket mozgósítva 13-10-re feljöttünk, végül nyolcgólos kudarcot szenvedtünk. Nem keresek mentségeket, de a sérülések és az Orosháza ellen kizárt Dobó eltiltása miatt eleve rossz előjelekkel utaztunk Vácra. A múltat azonban már ott lezártuk, itt az újabb feladat, következik az újoncok derbije. Mi még nem nyertünk az NB I-ben, most tényleg eljött az ideje annak, hogy besöpörjük a két bajnoki pontot.

Sokat gyakorolnak

A mezőkövesdiek csaknem valamennyi találkozójukon hullámzó teljesítményt nyújtanak. Olykor hosszú percekig nem találják a helyüket a pályán, egyes periódusokat viszont elkapnak, s ilyen esetben bárki ellen partiban vannak.

– Valóban hullámvölgyekhez és -hegyekhez lehet minket hasonlítani – folytatta az edző. – A görbe kiegyenesítése nem egyszerű szakmai feladat: nagyon sokat gyakorlunk, hogy minél jobbak legyünk, de ez a bizonyos hektikusság nem a képességbeli hiányosság számlájára írható. Az a legnagyobb problémánk, hogy nincs olyan vezéregyéniségünk, aki képes lenne a holtpontokon átbillenteni a társaságot. Aztán nem koncentrálunk megfelelően, meg „elalszunk” és nagyon sok időbe telik, amíg felébredünk. Szóval ezektől a rossz ciklusoktól kellene megszabadulnunk, s ha ez sikerül nekünk, eredményesebbek leszünk, mint eddig. Jóllehet a bajnokságból még sok van hátra, de nekünk most meg kell kezdenünk a felzárkózást.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!