Sport

2013.07.29. 12:11

DVTK-rajt: Egy-egy piros, gól és pont

Az NB I 1. fordulójában szombaton este idegenben szerepelt a Diósgyőri VTK.

Az NB I 1. fordulójában szombaton este idegenben szerepelt a Diósgyőri VTK.


[poll id="423"]


Szokatlan késői időpontban, este kilenc órakor indult útjára a labda az ETO Parkban, ahol nem léphetett pályára a miskolciak egyik új szerzeménye, Zoran Kostic, ugyanis nem érkezett meg a játékengedélye. Rajic, Alves és Husic első magyar élvonalbeli meccsét kezdte, míg a DVTK kispadján Sivic Tomislav debütált. Hozzávetőlegesen négy-ötszáz diósgyőri drukker hangja töltötte be a Rába-parti város stadionját, ahol a hazaiak szerettek volna jobb teljesítményt nyújtani, mint azt a BL-selejtezőn tették.

A látogatók már a győri térfél közepén igyekeztek megzavarni az ETO támadásépítését, ami így láthatóan nehezebben ment a Pintér-legénységnek. Nyílt focit vállalt be a borsodi társulat, szögleteket is végeztek el Tiszáék. A Győr a jobb oldalon volt aktívabb, a DVTK balbekkjének, Husicnak akadt dolga rendesen, nem egyszer meg is kavarták az újdonsült légióst Vargáék.

Rajic nagy mentéssel mutatkozott be a 19. percben, az ivószünet után pedig átvette a kezdeményezést az ETO. Seydi önfeláldozóan ment egy labdáért, vélhetően ez a mentalitás tetszett Sivic Tomislavnak. A Diósgyőr jobbszélsője aktívabb volt, de a bal oldalon Bacsa kevesebbet vállalt. A félidő hajrájában Völgyi két perc alatt két fegyelmezetlenséget követett el, így nagy lehetőséget kapott a DVTK a folytatásra. A nyitó negyvenöt percben játékban nem nyújtott rosszat a piros-fehér gárda, de kapura nem volt igazán veszélyes.

Kiállított kapitány

Nagy kérdés volt, mire megy ebben a helyzetben, az emberelőnyben a Diósgyőr a tavalyi bajnokkal szemben. Egy pontrúgás gyorsan esélyt adott a vezetés megszerzésére és az újonc Husic nagyon eltalálta a labdát. Seydi ezúttal a bal oldalon ,,kavart", Bacsa a másikon és úgy nézett ki, hogy ez a szerkezet jobban működik. Az elmúlt években nem győzni jártak a piros-fehérek a Rába-partjára, de egy óra után azért még nem lehetett azt gondolni, hogy meg van a három pont, okos, taktikus focira volt szükség a Diósgyőr részéről. Az azonban nem volt bekalkulálva, hogy a 62. percben a borsodiak létszáma is tíz főre csökken, miután a csapatkapitány, Kádár is megkapta a második sárga lapját – miközben az Újpestről igazolt Barczi is bemutatkozott a Diósgyőrben. Sivic Tomislav azonnal reagált, Tisza helyett érkezett Hanek, hiszen még egy középhátvédre volt szükség. Az előállt szituáció feldobta a pályaválasztót, ráéreztek a győriek, hogy mostantól (újra) bármi lehet. Mennie kellett az eredmény után az ETO-nak, ami nagy kockázatot rejtett magában, a DVTK-nak pedig óriási sanszot, már ami a gyors ellenakciókat illeti. Vági a kapufát találta telibe a 72. percben, ezzel eldőlhetett volna a találkozó...

Negyedórával a vége előtt nagyon rázendített a vendégtábor az ETO Parkban, kellett a buzdítás, mert még kemény tizenöt perc volt hátra. Akadt dolguk a vendégvédőknek és előbb még sikerült azt megakadályozni, hogy Wolfe befejezze akcióját, ám Kamber dobásánál nem tudta jól levédekezni őt Hanek, s a győri védő egalizálta az állást. Nikházi tíz percet kapott első diósgyőri mérkőzésén, ekkor nagyobb százalékban a DVTK térfelén zajlott a játék, de volt borsodi lehetőség is. Izgalmasan alakultak az utolsó pillanatok, de már semmi sem változott, így a bajnoki nyitányon egy pontot szerzett a Diósgyőr. Más kérdés, hogy lesz feladata Sivic Tomislavnak, az, hogy miként oldja meg a piros kártya miatt a második fordulót biztosan kihagyó Kádár pótlását.

ÉM-MI


Események

42. perc: Völgyi bal karjával fellökte a bedobáshoz készülő Vágit, a győriek játékosa mindezért kapott egy sárga lapot, de mivel neki már volt egy – egy korábbi belépőért –, így a kiállítás sorsára jutott.


53. perc: Lang fautolta Eleket, szabadrúgást kapott a DVTK. A leállított labdának Husic futott neki és 23 méterről a kapu jobb oldalába küldte a játékszert, a sorfal mellett, 0-1.


62. perc: Kádár akasztotta Mevongout, sárga lapot érően, de a DVTK csapatkapitányának is már volt egy ilyen színű lapja, így el kellett hagynia a pályát.


78. perc: Kamber jobb oldali nagybedobása után Wolfe csúsztatott a vendégek kapujába, Hanek szorításában, 1-1.


Jegyzőkönyv

Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Győr, 2500 néző. V.: Erdős (Viszokai, Farkas).

Győri ETO: Kamenar (5) – Svec (5), Djordjevic (5), Lang (5), Völgyi (5-2=3) – Kamber (6), Mevongou (6) – Varga R. (5), Trajkovic (5), Martinez (4) – Koltai (4). Vezetőedző: Pintér Attila.

Diósgyőr: Rajic (6) – Vági (6), Alves (6), Kádár (6-2=4), Husic (6) – Takács (6), Elek (6) – Seydi (5), Rudolf (5), Bacsa (5) – Tisza (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Trajkovic helyett Wolfe (6) a 46., Martinez helyett Andric (5) az 55., Seydi helyett Barczi (5) a 61., Tisza helyett Hanek (4) a 64., Lang helyett Kink (-) a 73., Bacsa helyett Nikházi (-) a 81. percben.

Sárga lap: Kádár a 4., Völgyi a 40., Wolfe a 60., Lang a 70. percben.

Gólszerző: Husic (0-1) az 53., Wolfe (1-1) a 78. percben.

Kiállítva: Völgyi a 42., Kádár a 62. percben.

Pintér Attila: – Mindent elkövetett ma a csapat a három pontért. Köszönjük a szurkolók támogatását, sokat jelentett, amikor hátrányban voltunk. Az ellenfél vezetésekor szerkezetet váltottunk, a második félidőben is voltak lehetőségeink, de sajnos ezek kimaradtak. Még egyszer mondom, a játékosok mindent megtettek azért, hogy megfordítsák a mérkőzést.

Sivic Tomislav: – Jó meccs volt, magas iram, annak ellenére, hogy csak az első fordulóban vagyunk. Gratulálok a csapatnak, mert mindenki küzdött, hajtott. Egy ilyen gólt kaptunk, amilyet, de ez benne van a fociban. A bajnok ellen gólt, pontot szerezni, ráadásul az ő otthonában, úgy gondolom, szép eredmény. Ma csapat voltunk.



Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!