Sport

2013.05.03. 23:22

Temesvári Miklós: "Valami nem sikerült jól"

Nézzük együtt, együtt nézzük: a DVTK – DVSC-TEVA focimeccset Temesvári Miklóssal követjük együtt.

Nézzük együtt, együtt nézzük: a DVTK – DVSC-TEVA focimeccset Temesvári Miklóssal követjük együtt.Ritka az olyan vendég ebben a rovatban, aki nem csak a Diósgyőrhöz kötődik, hanem az ellenfélhez is. A miskolci születésű Temesvári Miklós ilyen, hiszen 1976 és 1978 között a diósgyőri piros-fehéreknél az ifjúságiakat irányította, majd az 1999/2000-es szezonban az élvonalban szereplő együttes vezetőedzője volt. Közben a Hajdúságban is trénerkedett, 1988 és 1990 között dolgozott a Debreceni MVSC-nél.

– Mindkét helyen eltöltött időszakomra szívesen emlékszem vissza, bár Diósgyőrben nem tudtam befejezni az elkezdett munkát – nyilatkozata a 74 esztendős szakember. – Sokat járok Debrecenbe és Miskolcra, szülővárosomba is, Veréb György, a DVTK kapusedzője nagyon jó barátom, kölcsönösen fel szoktuk egymást köszönteni.

Önbizalomhiány?

A neves hazai szaktekintély a személy dolgok után elmondta a borsodiakkal kapcsolatos véleményét.

– Meglepő a DVTK szereplése, nagy csalódás, hogy ennyire lenn van a csapat a tabellán – fogalmazott Temesvári Miklós. – Pedig vannak minőségi játékosai a csapatnak, sőt, három válogatottja, Elek, Kádár és Rudolf személyében, akiknek vinniük kellene a hátukon a csapatot.

Itt azonnal közbeszúrtuk, hogy: mi lehet egy olyan támadóval, aki korábban sziporkázott, most pedig nem nagyon találja önmagát, azt a bizonyos góllövő cipőt?

– Emlékszem, milyen jó volt Rudolf Gergely a válogatottban, a svédek ellen például győztes találatot ért el – tette hozzá az Újpesti Dózsával egykoron KEK-negyeddöntőig jutó mester. – Hosszú ideig volt sérült, most pedig hogy nem nagyon megy neki a gólszerzés, talán már görcsösebb és önbizalomhiánya is van.


[poll id="383"]


Temesvári Miklóssal szót ejtettünk arról, hogy a diósgyőri klubvezetés előzetesen az első hat közé kerülést tűzte ki célul, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a mesteredzőtől, hogy ez reális volt-e ebben a mezőnyben, ezzel a kerettel.

– Én magam úgy gondoltam korábban, hogy ebben az összetételben elérhető a negyedik hely, tehát szerintem nem tévedett a klub vezetése. Azonban úgy látszik, hogy valami nem sikerült jól – jegyezte meg az edző.

Döntetlent jósol

Arra a felvetésünkre, hogy mivel elég messzire van a DVTK a legjobb hatban zárás lehetőségétől, tudat alatt leengedhet egy labdarúgó, ami meglátszódhat a teljesítményén, így válaszolt Temesvári Miklós:

– Azért nem teljesen mindegy a helyezés, még van hátra öt mérkőzés és győzelmek esetén óriásit lehet feljebb lépni. Csak nézzék meg az angol bajnok Manchester Unitedet: hiába nyerték már meg a bajnokságot, ugyanolyan komolyan veszik, vették a meccseiket. Na meg ott van a közönség, amelyet ki kell szolgálni. A diósgyőri az ország legjobb szurkolótábora, a legszebb emlékem a DVTK-nál töltött korszakból, mindenhová eljöttek velünk, mikor megvertük a Zalaegerszeget, óriási ünneplésben volt részem. Ez a kapcsolat köztem és köztük kölcsönös volt, mindig szívesen gondolok rájuk.

Az egykori remek tréner még visszatért a szombati Diósgyőr – Debrecen bajnokira, s amint fogalmazott:

– A Loki jobb passzban van... Mindenesetre döntetlent jósolok, azzal nem sértek meg senkit...

ÉM-MI


A Diósgyőri VTK szombaton a Debreceni VSC-TEVA csapatát fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk 14 órától.

Keleti rangadóra kerül sor a 26. fordulóban. A Diósgyőri VTK vendége a címvédő Debreceni VSC együttese lesz szombaton. A mérkőzésről élőben tudósítunk 14 órától? Ön szerint ki nyeri a piros-fehér csapatok csatáját?

Debrecen, Miskolc – Az Ultras Debrecen nem lesz jelen Diósgyőrben a Loki szombati bajnokiján, ezért nem szervez utazást sem.

Ki lesz a diósgyőri élvonalbeli labdarúgócsapat vezetőedzője a következő szezonban?

Miskolc – Dudás Hunor nem beszél arról, hogy hány jelölt van, hogy idehaza, vagy külföldön keresik az új vezetőedzőt.

Az NB III-as felsőtárkányiak jelenlegi védője korábban együtt dolgozott a holland szakemberrel.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!