Sport

2013.04.05. 12:55

Egy álom vált valóra

A rallytúra bajnokságban tavaly folyamatosan az élmezőnyben autózott ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna.

A rallytúra bajnokságban tavaly folyamatosan az élmezőnyben autózott ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna. A Maximmun Racing Team kettőse többször a dobogóra is felállhatott, így az éves összetettben is bronzérmesek lettek. A miskolci pilóta már hónapokkal ezelőtt hangoztatta, hogy a folyamatos fejlődés érdekében érdemes lenne bajnokságot váltaniuk. Bár nagyon szerették az RTE sorozatot, a 2013-as esztendőt már az ORB-ben kezdik.

- Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztuk azért, hogy el tudjunk indulni a legjobbak között. Szerencsére ez sikerült, így most egy álmunk vált valóra. Úgy tűnik, hogy teljes idényre tervezhetünk, ezért optimistán tekintünk az idei versenyek elé. Számunkra sok újdonságot tartogat majd ez a sorozat. Dupla annyi versenykilométert kell teljesítenünk mint eddig, és olyan riválisokkal mérhetjük majd össze a tudásunkat, akik tizenöt-húsz éve meghatározó szereplői a hazai rallysportnak. Éppen ezért túl nagy elvárást nem fogalmazunk meg magunkkal szemben, az elsődleges szempont, hogy célba érjünk. Már most, Egerben is.

ifj. Kiss Lászlónak fél évtizedet kell visszapörgetnie az idő kerekét, hogy ORB-s emléket találjon a pályafutásában. 2008-ban egyetlen versenyen - épp Egerben - állhatott rajthoz egy S1600-os autóval, de abban az évben a figyelmét elsősorban a rallycross bajnokság kötötte le. Idén azonban kizárólag az első osztályú futamokra koncentrálhat, amit maximálisan meg is fog tenni.

- Becsülettel felkészültünk a bajnoki rajtra, és technikai oldalról is sikerült előrelépnünk - folytatta ifj. Kiss László. - Novák Ferenc és az öcsém, Kiss Pál Tamás jóvoltából sikerül megtalálnunk a száraz pályára optimális futómű beállításokat.. A szervizcsapat is sokat tett azért, hogy egy megbízható és ütőképes autóval álljunk oda a rajthoz.

- Számunkra új lesz a Mitsubishi EVO IX, de a szakág iránt érdeklődők már sokszor láthatták a hazai gyorsasági szakaszokon. Kazár Miki N-es autójával indulunk Egerben. Azzal a kocsival, amelyikkel 2011-ben megnyerte a Bükfürdő Rallyt. Mi is és a csapat is nagyon várja már a hétvégét, ami számunkra sok újdonságot tartogat majd. Azok, akik már két-három alkalommal versenyeztek ezeken az utakon, egész biztos, hogy előnyben lesznek velünk szemben. A rallytúra sorozatban ehhez képest jóval kevesebb időt töltöttünk az autóban. Ettől függetlenül bízom benne, hogy a legjobbak között is megálljuk majd a helyünket.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!