Sport

2013.02.19. 15:10

Kézilabda-kupa: Önbizalomnövelő torna volt

Nyíregyháza - A junior kupában hét gól az előny, a nyolc közé léphet szerdán a Nyírsuli csapata.

Nyíregyháza - A junior kupában hét gól az előny, a nyolc közé léphet szerdán a Nyírsuli csapata.Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a szatmárnémeti felkészülési tornát a Nyíregyháza-Nyír-Koplett NB I.B-és férfi kézilabda csapata. A tartalékosan fellépő nyíregyháziak - hiányzott Erdős Zoltán, Braun Brúnó, Tarnavölgyi Gergely, a gyöngyösiek, és Szűcs Balázs csak egy meccsen játszott- a nyitómeccsünkön öt góllal kaptak ki a nagybányai HCM együttesétől. Szombaton délelőtt a szintén román második ligás Nagyvárad ellen három góllal nyertek, a záró találkozón pedig a házigazda Szatmárnémetitől hat gólos vereséget szenvedtek, így rosszabb gólkülönbséggel a negyedik helyen zártak. - Azzal együtt, hogy tartalékosan utaztunk, nagyon hasznos volt a torna. A sorozatterhelés néhány játékos önbizalmának jót tett, gondolok itt Vasas Györgyre, Gadnai Attilára, Kovács Ákosra, Varga Lászlóra és Dobos Balázsra. Sok szép megoldásunk volt és persze hibák is, amelyeket még ki kell javítanunk a bajnoki rajtig.

Erős lesz a gyöngyösi csapat

Az közel van, hiszen vasárnap már jön a Békés. Addig is vár egy tétmeccs a csapat egy részére, hiszen szerdán délután háromtól a Tiszavasvári úti csarnokban az junior kupában a Gyöngyös lesz az ellenfele a Nyírsuli nevén futó fiataloknak, a tét pedig a legjobb nyolc közé jutás. Az első, gyöngyösi meccset a mieink nyerték 31–24–re a legfontosabb tehát ebből a hét gólos előnyből annyit megőrizni, amennyi a továbbjutáshoz elegendő.

Mivel az gyöngyösiek felnőtt csapata biztosította helyét az NB I.– ben az első hat között, a vendégek a legerősebb csapattal érkeznek. Az is előfordulhat, hogy a gyöngyösi különítményből Koller Tamás és Szöllősi Ádám most ellenfélként lép majd pályára.

KM-ML


Férfi felkészülési torna, Szatmárnémeti

Péntek: Szatmárnémeti VSK–Nagyváradi VSK 29–31 (16–18). Nagybányai HCM – Nyíregyháza- Nyír-Komplett 33–28 (18-14).

Szombat: Szatmárnémet–Nagybánya 22–37 (8–19), Nyíregyháza–Nagyvárad 31–29 (16–13). Szatmárnémeti – Nyíregyháza 40–34 (21–17), Nagybánya – Nagyvárad 26–26 (14–18).

A végeredmény: 1. Nagybánya 5 pont, 2. Nagyvárad 3, 3. Szatmárnémeti 2 (91–102), 4. Nyíregyháza 2 (93–102).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!